Työvoimakoulutus

Tredun oppimiskylät

Etsitkö mahdollisuutta päästä kiinni työelämään aiemmalle tai uudelle alalle? Haluaisitko kehittää osaamistasi työpaikassa aitoja työtehtäviä tekemällä ja samalla vahvistaa työelämätaitojasi? Tule meille Tredun Oppimiskyliin tutustumaan mahdolliseen uuteen työpaikkaasi ja suorittamaan tutkinnonosa/-osia!

Hae työvoimakoulutukseen

Koulutuksen nro on 711033.

Hae koulutukseen TE-palveluiden sivustolla
Hakuaika
Jatkuva haku
Toteutustapa
Monimuoto
Opinnot alkavat
Yksilöllisesti sovittavissa
Hinta
Maksuton - Koulutuksen ajalta maksetaan työttömyysetuutta ja kulukorvausta.

Mitä koulutus sisältää?

Oppimiskylissä voit suorittaa työvoimakoulutuksena tutkinnon osia seuraavilta aloilta:

 • puhtaus- ja kiinteistöpalvelut
 • kasvatus- ja ohjaustoiminta
 • ravintola- ja catering-palvelut
 • liiketoiminta
 • matkailupalvelut
 • logistiikka
 • pintakäsittely

Tarjonta vaihtelee, joten tarkista aina kyseisen oppimiskylän linkin takaa viimeisin tilanne.

Oppimiskyliä on kolme. Tutustu eri oppimiskyliin ja niiden tarjontaan.

 1. Hiedanrannan oppimiskylä, Tampere
 2. Oriveden oppimiskylä
 3. Nokian oppimiskylä

Oppimiskylä tarjoaa sinulle mahdollisuuden

 • oppia työvaltaisesti
 • tutustua sinua kiinnostavaan alaan ja mahdolliseen tulevaan työpaikkaan
 • suorittaa tutkinnon osa/osia ja työllistyä.

Koulutuksen kesto vaihtelee yksilöllisen suunnitelman perusteella. Koulutus voi kestää 6-18 kuukautta. Laajuus suunnitellaan opiskelijan aikaisempien opintojen sekä työn tai muun soveltuvan kokemuksen kautta hankitun osaamisen perusteella.

Työvoimakoulutus on tiivistä, tavoitteellista, kokoaikaista ja työelämän pelisäännöillä toteutettavaa koulutusta. Lomaa kertyy viisi päivää kuutta kuukautta kohden. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma HOKS ja aiempi osaaminen luetaan sinulle hyväksi. Koulutuksen yksilöllisyys näkyy henkilökohtaisena palveluna niin oppilaitoksessa kuin TE-palveluissa sekä oman opiskelupolun suunnittelussa ja toteutuksessa.

Oppimiskylässä opiskelet oikeassa työpaikassa aitoja työtehtäviä tekemällä. Tutkinnon osan/-osien suorittamiseen saat ohjausta ja tukea ammatillisilta opettajilta ja -ohjaajilta. Tarvittaessa saat tukea myös erityisopettajalta ja suomi toisena kielenä opettajalta.

Koulutus soveltuu sinulle

Tredun monialaiset oppimiskylät on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhanalaisille 20 vuotta täyttäneille työnhakijoille, joiden työnhaku on voimassa. Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka olet innostunut osaamisen hankkimisesta käytännön työtehtäviä tekemällä asiakaskohteissa ja alan yrityksissä. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa työkokemusta alalta.

Tämä työvoimakoulutusmalli on harkinnanvarainen ja jokainen hakemus käsitellään yksilöllisesti. Koulutusta järjestetään koulutustarpeesi mukaan aloille, joilla on hyvät työllistymismahdollisuudet. Ilmoitathan hakemuksessasi sinua kiinnostavan koulutusalan ja tutkinnon.

Näin haet

Ennen koulutukseen hakemista, keskustele asiasta TE-toimiston ohjausasiantuntijan tai kuntakokeilun OMA-valmentajan kanssa. TE-toimiston ohjausasiantuntijan ja kuntakokeilun OMA-valmentajan tavoitat esim. jättämällä yhteydenottopyynnön Oma asiointi -verkkopalvelun kautta.

Kun yhteisesti laaditussa työllistymissuunnitelmassa on arvioitu koulutustarpeesi, voit hakea koulutukseen.

Täytä hakemus TE -palvelujen sivustolla.
’Hae tähän koulutukseen’ -painikkeen kautta. Koulutuksen numero on 711033.

Jos täytät sähköisen hakemuksen ilman vahvaa tunnistautumista, sinun tulee vahvistaa hakemuksesi käymällä TE-toimistossa tai soittamalla puhelinpalveluun 0295 025 500 ennen hakuajan päättymistä. Vahva tunnistautuminen tarkoittaa, että kirjaudut palveluun mobiilivarmenteella tai pankkitunnuksilla.

Hakemuksesi käsitellään TE-toimiston koulutuspalveluissa. Valintaperusteiden täyttyessä saat seuraavaksi yhteydenoton oppilaitoksesta. Oppilaitoksen edustajan kanssa voit keskustella opinnoista ja samalla oppilaitos arvioi soveltuvuuttasi koulutukseen. Jos valmiutesi ovat kunnossa ja oppilaitos pystyy tarjoamaan sinulle opiskelupaikan, oppilaitos laatii kanssasi aikataulutetun koulutussuunnitelman. Oppilaitos toimittaa koulutussuunnitelman myös TE-palveluihin, josta sinuun ollaan yhteydessä.

Kerrothan hakemuksessasi, mihin oppimiskylään olet hakeutumassa ja mistä koulutusalasta olet kiinnostunut. Perustele myös, miksi tarvitset kyseistä koulutusta. Koulutukseen valitaan henkilöitä, joilla on koulutustarve ja jotka soveltuvat koulutusalalle ja koulutuksen tavoitteena olevaan työhön. Soveltuvuus määritellään kyseisen ammattialan tai ammatin vaatimien taitojen, ominaisuuksien ja terveydellisten vaatimusten perusteella. Koulutuksen nopean ja tiiviin haastatteluaikataulun vuoksi kutsun saaneilla tulee olla valmius osallistua valintatilaisuuksiin erikseen ilmoitettuna ajankohtana.

Voit seurata hakemuksesi tilannetta ja tarkistaa valintatietosi TE-palvelujen Oma asiointi -palvelussa.

Kysy lisää

Hiedanrannan Oppimiskylä, Tampere
Tehdaskartanonkatu 38, 33400 Tampere
Opinto-ohjaaja Susanna Luomansuu, susanna.luomansuu@tampere.fi, puh: 044 431 4447

Nokian Oppimiskylä
Kankaantaankatu 4, 37100 Nokia
Opinto-ohjaaja Pekka Korhonen, pekka.korhonen@tampere.fi, puh: 041 730 9065
Tiimivastaava Mika Hämäläinen, mika.hamalainen@tampere.fi, puh: 040 806 4777

Oriveden Oppimiskylä
Keskustie 40, 35300 Orivesi
Opinto-ohjaaja Marjut Silvennoinen, marjut.silvennoinen@tampere.fi, puh: 044 766 4463

Pirkanmaan TE-palvelut
Essi Kerttula
essi.kerttula@te-toimisto.fi

TE-palvelujen koulutusneuvonta
TE-palvelujen sivuilta
puhelin 0295 020 702
Soittoaika ma–pe klo 9.00–16.15

TE-palvelujen koulutusneuvonnan löydät myös Facebookista.