Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto

TreduRekry– Lähihoitajaksi Tampereen kaupungille oppisopimuksella

Haluatko tehdä työtä ihmisten parissa ja hankkia ammatin, joka työllistää nyt ja tulevaisuudessa? Hanki ammatillista etumatkaa ja opiskele lähihoitajaksi Tredussa!

Hae nyt!

Hakuaika 10.05. - 24.07.2022

Hae koulutukseen
Hakuaika
10.05. - 24.07.2022
Kenelle
Lukio tai ammatillinen perustutkinto, Peruskoulu
Toteutustapa
Oppisopimus
Toimipiste
Tampere Santalahdentie
Opinnot alkavat
16.09.2022
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Tredu käynnistää aikuisille suunnatun TreduRekry-koulutuksen Tampereella ja Orivedellä. Koulutuksen lähiopetus järjestetään Tampereella. Koulutus järjestetään yhteistyössä Tampereen kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelujen kanssa.

Kyseessä on oppisopimuskoulutus, joten saat opiskella tutkinnon työtä tehden ja olet oikeutettu saamaan palkkaa opintojesi ajalta. Oppisopimuspaikkana on Tampereen kaupungin asumispalvelujen, kotihoidon ja vammaispalvelujen eri yksiköitä Tampereella ja Orivedellä. Valitse koulutukseen haun yhteydessä hakulomakkeelta yksikkö, johon haluat oppisopimusopiskelijaksi. Tavoitteena on, että työllistyt opintojesi jälkeen kyseiseen työpaikkaan. Osaamisalana koulutuksessa on sairaanhoidon ja huolenpidon tai vammaistyön osaamisala riippuen valitsemastasi yksiköstä.

Suurin osa opiskelusta on työpaikalla tapahtuvaa käytännönläheistä oppimista. Opiskeluun kuuluu myös tietopuolista koulutusta oppilaitoksessa. Tietopuolinen koulutus sisältää lähi- ja etäopiskelua. Opiskelussa hyödynnetään tieto- ja viestintätekniikkaa sekä virtuaalisia oppimisympäristöjä. Lähiopetusta on keskimäärin 2–3 päivää kuukaudessa. Lähihoitajan tutkinto muodostuu kahdesta pakollisesta tutkinnon osasta: kasvun ja osallisuuden edistäminen ja hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen sekä yhdestä valinnaisesta tutkinnon osasta, yhteisistä tutkinnon osista ja osaamisalaopinnoista. Koulutuksen kesto on noin 1,5–2 vuotta. Koulutuksen kesto on yksilöllinen ja riippuu muun muassa aiemmasta osaamisesta ja työhistoriasta.

Koulutus alkaa 16.9.2022 TreduStartilla (sisältää Wilma/Moodle/Teams -perehdytyksen).
Kasvun ja osallisuuden edistäminen, 12 opetuspäivää syksyllä 2022.
19-21.9.22
24-26.10.22
21-23.11.22
12-14.12.22

Hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen, 12 opetuspäivää keväällä 2023.
16-18.1.23
20-22.2.23
20-22.3.23
11-13.4.23

Opetuspäivät voidaan toteuttaa joko Tredu Santalahdentiellä (os. Santalahdentie 10) tai Teamsin välityksellä. Osaamisalan (noin 12–15 lähiopetuspäivää) ja valinnaisen tutkinnon osan (verkkototeutus tai 2–6 lähiopetuspäivää) aikataulut tarkentuvat myöhemmin.

Miten voin erikoistua?

 • Sairaanhoidon ja huolenpidon lähihoitajan työn pohjana on asiakkaan terveyden edistäminen. Hän suunnittelee, toteuttaa ja arvioi hoitoa ja huolenpitoa moniammatillisessa tiimissä. Lähihoitajan työhön kuuluu perushoito, lääkehoito, ensiapu ja huolenpidon tehtäviä. Sairaanhoitoon ja huolenpitoon erikoistuneiden lähihoitajien työpaikkoja ovat esimerkiksi kotihoito, palveluasumisyksiköt, sairaalat, terveyskeskukset ja vanhainkodit.

 • Vammaistyöhön erikoistunut lähihoitaja suunnittelee, toteuttaa ja arvioi moniammatillisessa yhteistyössä eri-ikäisten ja eri tavalla vammautuneiden asiakkaiden yksilöllistä hoitoa, kasvatusta ja kuntoutusta. Hän tukee ja vahvistaa asiakkaan toimintakykyä ja itsenäistä selviytymistä eri elämäntilanteissa. Hän myös edistää työssään asiakkaiden terveyttä ja hyvinvointia. Lähihoitaja osaa käyttää erilaisia kommunikointimenetelmiä ja ohjata asiakasta. Vammaistyön työpaikkoja ovat esimerkiksi palvelutalot, asumisyksiköt, päivähoito, erityiskoulut, työ- ja toimintakeskukset sekä perhekodit.

Koulutus soveltuu sinulle

Kun olet suorittanut peruskoulun tai sinulla on vastaavat tiedot ja taidot. Jos äidinkielesi ei ole suomi, tulee sinulla olla kielitaitotaso B1.1.

Sinulla tulee olla soveltuva terveys sosiaali- ja terveysalalla opiskeluun ja työskentelyyn.
Katso lisätietoa terveydellisistä vaatimuksista sosiaali- ja terveysalalla:
Hakijan terveys ja toimintakyky – Opintopolku Sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa koskevat SORA-säädökset

SORA-säädökset koskevat tutkintoja, joissa koulutukseen ja ammatissa toimimiseen sisältyy alaikäisten turvallisuutta, potilasturvallisuutta tai liikenteen turvallisuutta koskevia vaatimuksia. Katso lisätietoa SORA-säädöksistä.

Näin haet

Hae koulutukseen Tredun Wilma-järjestelmässä viimeistään 24.7.2022. Hakemuksen tayttämällä annat luvan tietojen luovuttamiseen Tampereen kaupungin asumispalvelujen , kotihoidon ja vammaispalvelujen yksiköille, jotka ovat mukana koulutuksessa.

Liitä hakemukselle kaikki aiemmat työ- ja opiskelutodistuksesi ja nimeä liitteet selkeästi omalla nimelläsi ja todistuksen nimellä. Todistuksia voi olla esimerkiksi aiemmat työtodistukset, tutkintotodistukset, todistus kuntouttavasta työtoiminnasta, ensiapukurssien todistukset, hygieniapassin todistukset tms.

Valitse hakulomakkeelta yksikkö, johon haet oppisopimusopiskelijaksi. Vaihtoehtoina on 9 yksikköä:

Kotihoito Keskusta ja etelä
Kotihoito Länsi
Kotihoito Koillinen ja kaakko
Kotihoito Orivesi
Asumispalvelut Keskusta
Asumispalvelut Pispa
Asumispalvelut Koillinen ja kaakko
Asumispalvelut Orivesi
Vammaispalvelut

Tampereen kaupungin yksiköiden kuvaukset

 • Oletko kiinnostunut työskentelemään ikäihmisten parissa? Silloin olet etsimämme henkilö Tampereen kaupungin kotihoitoon Eteläiselle (Viinikka, Koivistonkylä) ja Keskusta (Amuri, Pyynikki, Tammela, Kaleva, Kalevanrinne ja Kissanmaa) alueille. Kotihoidossa tehdään moniammatillista yhteistyötä hoitotiimin, asiakkaiden sekä heidän läheistensä kanssa. Asiakkaita tuetaan omannäköiseen elämään ja mahdollistetaan heidän arjessa selviytymistä kotona. Kotona tehtävä hoitotyö on vastuullista, monipuolista ja ihmisläheistä työtä. Saat oppia erilaisia hoitotaitoja, joihin sinut käytännössä perehdytetään. Lisäksi opit etäteknologia ratkaisuja, joiden avulla tuemme asiakkaidemme hoitoa, hyvinvointia ja turvallisuutta kotona. Kotihoidossa työskennellään kahdessa vuorossa, työvuorot suunnitellaan yhteisöllisesti yhdessä työyhteisön kesken. Kotikäynnit voit tehdä asiakkaiden luo kävellen, pyöräillen tai sitten autoa käyttäen. Tervetuloa iloiseen ja työhyvinvointia tukevaan työyhteisöömme.

  Kysy lisää: Merja Korpi, merja.korpi@tampere.fi, 050 309 4481

 • Koillisen ja kaakon palvelualueet tarjoavat opiskelijalle mahdollisuuden laaja-alaiseen oppimiseen kotihoidossa sekä moniammatilliseen tiimityöskentelyyn. Opiskelijana sinulla on mahdollisuus tutustua erilaisiin teknologisiin palveluihin sekä etähoivaan.

  Kysy lisää: Arja-Liisa Heikkilä, arja-liisa.heikkila@tampere.fi, 040 7591 368

 • Orivesi, Suomen villasukkapääkaupunki, sijaitsee vain noin puolen tunnin ajomatkan päässä Tampereelta.
  Tarjoamme ikäihmisille kotihoitoa ja ympärivuorokautista tehostettua palveluasumista, palveluasumista sekä vanhainkotihoitoa eri yksiköissämme Särkänkodissa, Onninkodissa, Toivonkodissa, Einonkodissa, Arvonkodissa ja Muistonkodissa. Vuoden lopussa valmistuu myös uusi Orvokkikujan tehostetun palveluasumisen yksikkö aivan Oriveden keskustaan. Orivedelle pääset Tampereelta myös kätevästi julkisilla liikenneyhteyksillä.Henkilöstörakenteemme on monipuolinen ja meillä on tarjolla hurjan hyvät työyhteisöt, esimiehet ja valloittavat asiakkaat. Meidän arvojamme ovat yksilöllisyys, yhteisöllisyys, inhimillisyys sekä innovatiivisuus ja se näkyy toiminnassamme kattavasti.
  Kysy lisää: Anne Paavilainen, anne.paavilainen@tampere.fi, 050 401 2257

 • Keskustan asumispalvelut käsittävät asumispalveluita Koukkuniemen -ja Pohjolankadun alueella. Asumispalvelut käsittävät tehostettua palveluasumista ja vanhainkotihoitoa. Työtä yksiköissämme tehdään kolmessa vuorossa. Asukkaina meillä on ikäihmisiä, jotka terveydentilansa vuoksi, eivät pärjää kotona. Oppisopimuskoulutuksessa saamiasi oppeja voit hyvin soveltaa työssäsi meidän palveluissamme. Opit asioita kuntouttamisesta, ikäihmisen lääkityksestä sekä myös ikäihmisen viimeisten päivien hoidosta, saattohoidosta. Yksikkömme ovat ikäihmisten koteja, kalustettuna ikäihmisten omilla tarvikkeilla ja välineillä. Yksiköissämme on myös viihtyisät yhteiset tilat, joissa ikäihmiset voivat esim. katsella televisiota tai olla mukana joissain ryhmätoiminnoissa. Yksiköissämme olet lähihoitajana tärkeässä osassa, juurikin asukkaan lähellä, häntä auttamassa niissä toimissa, joissa hän ei itse selviä. Yksiköissämme on asukkaita keskimäärin 15.
  Kysy lisää: Minna Ruohonen, minna.ruohonen@tampere.fi, 040 1679 609

 • Kotihoidon asiakkaamme arvostavat ystävällisiä kasvoja, helliä käsiä ja kuulevia korvia. He ovat onnellisia kohdatessaan avuliaan, reippaan ja luotettavan hoitajan. Tule mukaan tekemään asiakkaillemme parempaa arkea. Lähipalvelualueemme sijaitsevat Lielahdessa, Pispassa ja Tesomalla. Kotihoidon lähihoitaja työskentelee asiakkaiden kodeissa. Kotihoidossa työ on monipuolista ja ihmisläheistä hoito- ja hoivatyötä, joka sisältää useita iloisia kohtaamisia ja läsnäolon hetkiä asiakkaiden kanssa. Työ edellyttää hyviä vuorovaikutus- ja tiimityötaitoja ja joustavaa työotetta. Voit oppia ja kehittää ammattitaitoasi laaja-alaisesti opintojen aikana. Tarjoamme sinulle tiimityötä, jossa arvostetaan hyvää yhteishenkeä. Kotihoidossa työskennellään kahdessa vuorossa, ja pääset vaikuttamaan työvuoroihisi. Asiakkaiden kotikäynnit hoituvat kävellen, autolla tai pyöräillen. Teemme työtä positiivisella asenteella, toisiamme auttaen. Otamme ilolla vastaan uusia työkavereita ja huolehdimme kattavasta perehdytyksestä ja ohjauksesta opintojesi aikana.

  Pispassa asumispalveluissa toimii seitsemän tehostetun palveluasumisen ryhmäkotia. Näistä kolmessa ryhmäkodissa on erityishoivan asiakkaita, joiden kanssa työskentelyssä eduksi katsotaan suuntautuminen mielenterveystyöhön. Tehostetussa palveluasumisessa huolehditaan ympäri vuorokauden asukkaan kokonaisvaltaisesta hoidosta. Lähihoitajan työ on monipuolista hoivatyötä kodinomaisessa ympäristössä. Työtä tehdään kolmessa vuorossa. Toivomme sinulta asiakaslähtöistä ajattelutapaa, hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja sekä kehittämismyönteisyyttä. Arvostamme valmiutta tiimityöskentelyyn, oma-aloitteista työotetta ja myönteistä asennetta teknologiaa kohtaan. Meiltä saat tukea ja hyvää ohjausta opinnoillesi.
  Läntinen palvelualue tarjoaa opiskelijalle monipuoliset mahdollisuudet erilaisiin työympäristöihin ja laaja-alaiseen oppimiseen.

  Kysy lisää: Marjo-Riitta Rikala, marjo-riitta.rikala@tampere.fi, 040 7591 405

 • Tampereen kehitysvammaisten avopalvelut tarjoaa opiskelijalle monipuoliset mahdollisuudet erilaisiin työympäristöihin ja laaja-alaiseen oppimiseen. Opiskelijana pääset näkemään ja kokemaan erilaisen kirjon kehitysvammaisten kanssa työskentelystä kevyestä ohjauksesta ympärivuorokautiseen hoitoon. Opiskelijana voit käyttää myös omia vahvuuksia eri työtehtävissä ja -yksiköissä juuri niin paljon kuin haluat. Palvelut tuettu asuminen, palveluasuminen ja tehostettu palveluasuminen.

  Kysy lisää:  Tuula Soukka, tuula.soukka@tampere.fi, 040 660 7190

Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi.

Hakijoille järjestetään soveltuvuuskoe. Työnantajan haastatteluun kutsutaan soveltuvuuskokeesta hyväksytyn testituloksen saaneet hakijat. Haastattelut pidetään 22.–31.8.2022. Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista täällä.

Pääsykoe

Koulutukseen hakeutuville järjestetään pääsy- ja soveltuvuuskoe, jonka tavoitteena on mitata hakijoiden valmiuksia opiskella ja toimia sosiaali- ja terveysalalla. Koe mittaa hakijan motivaatiota, alalle sopivuutta, sosiaalisia taitoja ja psyykkistä toimintakykyä.  

Kokeessa mitataan myös oppimisvalmiuksia. Koe on hakijalle maksuton. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi (voimassa olevat ajokortit, passi, henkilötodistus). Pääsy- ja soveltuvuuskoe koostuu kirjallisista osuuksista ja psykologin haastattelusta. Hakija saa sähköpostilla kutsun, jossa on tarkemmat ohjeet kokeeseen. Pääsy- ja soveltuvuuskokeesta hakija voi saada 0–10 pistettä. Koulutukseen ei voi tulla valituksi ilman kokeeseen osallistumista tai jos saa kokeesta 0 pistettä. 


Kysy lisää

Koulutussuunnittelija Marina Leino
sähköposti marina.leino@tampere.fi
puhelin 040 711 5414

Oppisopimuskoulutus
Koulutustarkastaja Jaana Virtanen
sähköposti jaana.p.virtanen@tampere.fi
puhelin 050 329 5713

Tredun oppisopimuspalvelut
sähköposti oppi.sopimus@tampere.fi
puhelin 03 5654 7999
avoinna ma ja ke klo 12-15
Muina aikoina yhteydenottopyynnöt sähköpostilla oppi.sopimus@tampere.fi