Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon osatutkinto tai osa osatutkinnosta, työvoimakoulutus

Työllisty anniskeluravintolaan (717104)

Kehitä osaamistasi tämän hetken työtehtäviin ravintola- ja catering-alalla!

Hae nyt!

Hakuaika 03.11.2023 - 19.01.2024

Täytä hakemus!
Hakuaika
03.11.2023 - 19.01.2024
Kenelle
Peruskoulu
Toteutustapa
Päiväopetus
Toimipiste
Tampere Santalahdentie
Opinnot alkavat
12.02.2024
Hinta
Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. Koulutuksen ajalta maksetaan työttömyysetuutta ja kulukorvausta.

Mitä koulutus sisältää?

Koulutuksen tavoitteena on saada valmiudet matalalla kynnyksellä nopeasti anniskeluravintolan työtehtäviin. Koulutuskieli on suomi. Koulutuksen kesto on enintään 2 kk. Koulutus on tarkoitettu ravintola- ja catering-alan ammatin työtehtäviin suuntautuen. Koulutuksessa kehitetään opiskelijan osaamista alan tämän hetken työtehtäviin. Koulutuksen suorittanut henkilö voi toimia toisen palveluksessa. Koulutus tarjoaa monipuoliset työllistymisympäristöt, joita voivat olla ravintola-alan erilaiset työpaikat. Koulutuksen päätavoitteena on työllistyminen ravintola-alalle, jolla on tällä hetkellä kova kysyntä osaaville henkilöille.

Koulutuksen toteutus ja sisältö
Koulutukseen sisältyvät seuraavat opinnot:

Koulutus on päätoimista opiskelua. Opinnot sisältävät lähiopetusta oppilaitoksessa, etäopetusta ja itsenäistä verkossa tapahtuvaa itsenäistä opiskelua. Käytännön työtehtävien oppiminen tapahtuu alan työpaikoilla. Työskentelyä anniskeluravintolassa yhteistyöyrityksissä on vähintään 3 viikkoa. Työssäoppimisen aikana noudatetaan työnantajan työaikoja ja edellytetään vuorotyövalmiutta.

Koulutus soveltuu sinulle

  • Opiskelijaksi valitaan ensisijaisesti työttömiä tai työttömyysuhan alaisia henkilöitä, joiden työnhaku on voimassa ja jotka TE-toimiston tai työllisyyden kuntakokeilun arvion mukaan tarvitsevat koulutusta työllistyäkseen.

Näin haet

Täytä hakemus TE-palveluiden sivujen kautta. Jos täytät sähköisen hakemuksen ilman vahvaa tunnistautumista, pitää sinun vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Valintahaastatteluun kutsutaan koulutushakemuksen perusteella, joten täytäthän hakemuksesi huolellisesti. Kerro hakemuksesi tarkemmissa perusteluissa kiinnostuksestasi koulutukseen ja mahdollisesta aikaisemmasta kokemuksestasi alalta. Kerro myös, miksi sinusta tulisi hyvä osaaja koulutuksen ammattiin ja minne haluaisit työllistyä koulutuksen jälkeen. Puutteellisesti täytetyt hakemuksen tiedot heikentävät mahdollisuuksiasi tulla kutsutuksi valintahaastatteluun.

Tampereen alueen ulkopuolelta hakevien kannattaa tuoda hakemuksessaan esiin, miten opiskelun aikainen majoittautuminen tai kulkeminen koulutukseen järjestyy. Oppilaitoksella ei ole asuntolaa.

Voit seurata hakemuksesi tilannetta ja tarkistaa valintatietosi Oma asiointi -palvelussa osoitteessa www.tyomarkkinatori.fi .

  • Koulutuksen hakuaika päättyy 19.1.2024.
  • Koulutuksen esivalinta tehdään 22.1.2024.
  • Valintahaastattelut järjestetään 30.1.2024. Haastattelukutsut ja valintatiedot hyväksytyille toimitetaan sähköpostina tai tekstiviestillä. Tiedot löytyvät myös TE-palveluiden Oma asiointi -palvelusta.
  • Koulutus alkaa 12.2.2024.

Koulutuksen nopean ja tiiviin haastatteluaikataulun vuoksi haastatteluaikojen muuttaminen tai siirtäminen ei ole mahdollista. Kutsun saaneilla tulee olla valmius osallistua valintatilaisuuksiin ilmoitettuna ajankohtana. Jos saat kutsun valintatilaisuuteen, ilmoita mahdollisesta esteestäsi kutsussa mainitulle TE-toimiston yhteyshenkilölle. Varaudu toimittamaan esimerkiksi sairauslomatodistus, todistus työssäolosta tai muu poissaoloselvitys TE-toimistoon.

Lisätietoa

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja sen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saat TE-palveluiden koulutusneuvonnasta puhelimitse maanantaista perjantaihin klo 9.00-16.15 numerosta 0295 020 702. Koulutusneuvonnan löydät myös Facebookista osoitteella www.facebook.com/koulutusneuvonta.

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. Koulutuksen ajalta maksetaan työttömyysetuutta ja kulukorvausta. Lisätietoa työvoimakoulutuksesta voit lukea osoitteesta
https://tyomarkkinatori.fi/henkiloasiakkaat/koulutus/eri-tavat-opiskella/opiskelu-tyottomana.

Kysy lisää

Koulutussuunnittelija

Kati Jyrävä

Pirkanmaan TE-palvelut, Eeva-Maija Herttua, eeva-maija.herttua@te-toimisto.fi.