Media-alan ammattitutkinto

Valokuvaaja

Ammattitutkinnolla osoitat, että sinulla on alalle tarvittava ammattitaito!

Hakuaika
Jatkuva haku
Toteutustapa
Oppisopimus
Toimipiste
Tampere Hepolamminkatu
Opinnot alkavat
Joustavasti
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Valokuvaaja kertoo kuvan välityksellä tarinaa. Hän tallentaa hetkiä todellisuudesta toisten katsottavaksi ja koettavaksi. Kuvaamisen lisäksi valokuvaajan työ on neuvottelua, tarkkailua, odottelua, järjestelemistä, kuvien seulomista ja käsittelemistä. Digitaalinen tekniikka on muuttanut valokuvaajan työtä ja asettanut samalla uusia vaatimuksia valokuvaajille. Valokuvaajan tulee hallita valokuvan teon prosessi alusta loppuun saakka.

Valokuvausalan tyypillisimpiä ammatteja ovat lehtikuvaaja, muotokuvaaja, mainoskuvaaja, luontokuvaaja tai valokuvataiteilija. Yleisimmin valokuvaajat toimivat freelancereina, valokuvausyrittäjinä, valokuvastudioissa, lehdissä tai kuvatoimistoilla.

Tutustu media-alan ammattitutkinnon perusteisiin.

Koulutus soveltuu sinulle

Koulutus on tarkoitettu sinulle, jolla on media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto suoritettuna valokuvauksen suuntautumisalalta tai vastaava osaaminen muuten hankittuna. Oppisopimuskoulutus edellyttää alan työpaikkaa. Myös yrittäjä voi kasvattaa osaamistaan oppisopimuksella.

Hyvällä valokuvaajalla on näkemystä, luovuutta ja ihmissuhdetaitoja. Valokuvaajilta edellytetään lisäksi teknistä osaamista, yrittäjähenkisyyttä ja myynti- ja markkinointitaitoja. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • tilannetaju
  • joustavuus
  • halu oppia uutta
  • oma-aloitteisuus
  • asiakaspalveluosaaminen
  • hyvät vuorovaikutustaidot

Näin haet

Kun koulutus suoritetaan oppisopimuksella, suurin osa opiskelusta ja oppimisesta tapahtuu opiskelijan omalla työpaikalla. Tällöin opiskelija sopii työnantajansa kanssa oppisopimuskoulutuksen aloittamisesta tai hankkii itse koulutukseen soveltuvan työpaikan. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta.

Ota yhteyttä Tredun alakohtaiseen koulutustarkastajaan ennen ilmoittautumista, yhteystiedot alla.

Täytä ilmoittautumislomake sen jälkeen:
Ilmoittautumislomake oppisopimuskoulutukseen tai
Ilmoittautumislomake yrittäjän oppisopimuskoulutukseen

Kysy lisää