Tutkinnon osa kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnosta

Varhaiskasvatuksen lastenhoitaja

Oletko perhepäivähoitaja ja haluaisit kelpoisuuden työskennellä päiväkodissa? Hanki ammatillista etumatkaa ja opiskele varhaiskasvatuksen lastenhoitajaksi Tredussa!

Hakuaika
Ei haussa tällä hetkellä
Toteutustapa
Monimuoto
Toimipiste
Tampere Santalahdentie
Hinta
Koulutus on maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Koulutus antaa kelpoisuuden perhepäivähoitajille toimia varhaiskasvatuksen lastenhoitajana päiväkodissa. Kelpoisuus saavutetaan suorittamalla yksi tutkinnon osan kasvats- ja ohjausalan perustutkinnosta, tutkinnon osa on varhaiskasvatuksen pedagogisen toiminnan toteuttaminen (30 osaamispistettä). Koulutuksen sisältöjä ovat mm. pedagogiikan toteuttaminen varhaiskasvatussuunnitelmien mukaan tiimin jäsenenä, osallisuuden pedagogiikka, pedagoginen dokumentointi sekä päiväkodin työyhteisössä toimiminen.

Koulutus sisältää lähiopetusta ja verkko-opiskelua, opintopiirityöskentelyä, työpaikalla tapahtuvaa oppimista ja tutkinnon osan näytön, joka toteutetaan opiskelijan henkilökohtaisen osaamisen kehittämisen suunnitelman (HOKS) mukaan.

Lähiopetus toteutetaan Tampereen seudun ammattiopistossa, Santalahdentien toimipisteessä Tampereella lauantaisin ja iltaisin. Työpaikalla tapahtuvan koulutus ja näyttö tulee tehdä päiväkotiympäristössä.

Lue lisää tutkinnon perusteista.

Koulutus soveltuu sinulle

Kun olet suorittanut perhepäivähoitajan ammattitutkinnon tai kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnon perhepäivähoidon osaamisalan. Lisäksi sinulla tulee olla ajantasainen varhaiskasvatuksen osaaminen. Olet viimeisen viiden vuoden aikana tehnyt perhepäivähoitajan töitä tai juuri suorittanut perhepäivähoitajan tutkinnon. Jos äidinkielesi ei ole suomi, tulee sinulla olla kielitaitotaso B1.1.

Sinulla tulee olla soveltuva terveys kasvatus- ja ohjausalalla opiskeluun ja työskentelyyn.
Katso lisätietoa terveydellisistä vaatimuksista kasvatus- ja ohjausalalla:
Hakijan terveys ja toimintakyky – Opintopolku kasvatus- ja ohjausalan perustutkintoa koskevat SORA-säädökset

SORA-säädökset koskevat tutkintoja, joissa koulutukseen ja ammatissa toimimiseen sisältyy alaikäisten turvallisuutta, potilasturvallisuutta tai liikenteen turvallisuutta koskevia vaatimuksia.

Näin haet

Koulutus ei ole haussa tällä hetkellä.

Oppisopimus

Kun koulutus suoritetaan oppisopimuksella, suurin osa opiskelusta ja oppimisesta tapahtuu opiskelijan omalla työpaikalla. Tällöin opiskelija sopii työnantajansa kanssa oppisopimuskoulutuksen aloittamisesta tai hankkii itse koulutukseen soveltuvan työpaikan. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta.

Ota yhteyttä Tredun alakohtaiseen koulutustarkastajaan (Jaana Virtanen, jaana.p.virtanen@tampere.fi, puh. 050 329 5713) ennen ilmoittautumista.

Täytä ilmoittautumislomake sen jälkeen täällä:
Ilmoittautumislomake oppisopimuskoulutukseen
Ilmoittautumislomake yrittäjän oppisopimuskoulutukseen

Kysy lisää

Lehtori Taija Salonen
sähköposti taija.salonen@tampere.fi
puhelin 050 3760 109

Oppisopimuskoulutus
Koulutustarkastaja Jaana Virtanen
sähköposti jaana.p.virtanen@tampere.fi
puhelin 050 329 5713