Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Koronaohjeet

Tredun yhteiset turvallisuusohjeet

 1. Tulethan vain terveenä oppilaitokseen.
 2. Pese kädet ja käytä käsidesiä usein, yski kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaan.
 3. Pidä etäisyyttä muihin 1–2 metriä.

Turvallinen ja vastuullinen toiminta koskee jokaista. Yhteisten turvallisuusohjeiden lisäksi toimipisteissä on erillisiä ohjeita, joita tulee noudattaa


Valtakunnallisia ohjeita tulee seurata ja noudattaa

Tiivistetysti toimi näin:

 1. Seuraa ja noudata ohjeita.
 2. Oireilevien tulee pysyä kotona, oireettomat voi toimia normaalisti.
 3. Opiskelija saa apua oman opiskelukuntansa terveydenhuollosta.
 4. Käytä kasvomaskia suositusten mukaan, lisätietoa ja ohjevideo löytyvät THL:n sivuilta:

Oppilaitokseen tullaan vain terveenä.

Opiskelija saa terveydenhuoltopalvelut opiskelukuntansa terveydenhuollosta.

Oireilevien tulee pysyä matalalla kynnyksellä kotona, oireettomat toimivat normaalisti. Pienilläkin oireilla tulee jäädä kotiin sairastamaan, oireita ovat esimerkiksi pieni lämpö ja yskä.

Tredun toimintaohjeet koronavirusepäilytilanteessa

Koronatilanne elää, ja ohjeistukset täydentyvät pitkin syksyä. Yleistä hallituksen, ministeriöiden ja THL:n ohjeistusta tulee seurata ja noudattaa. Valtakunnan tasolla annettavat ohjeet ja suositukset koskevat myös Tredun opiskelijoita ja henkilökuntaa, kuten esimerkiksi matkustukseen ja siihen liittyviin karanteeneihin liittyvät ohjeet ja määräykset.

Tredun ohjeet nojaavat valtakunnallisiin ohjeisiin. Tredun omia ohjeita kootaan tälle verkkosivulle. Lisäksi tulee seurata aktiivisesti Wilma-viestejä.

Jokaisen tulee toimia vastuullisesti ja omaehtoisesti estää eri tavoin viruksen leviämistä. Oppilaitokseen tullaan vain terveenä. Opiskelija saa terveydenhuoltopalvelut opiskelukuntansa terveydenhuollosta.

Keskeistä on pysyä rauhallisena ja noudattaa annettuja yhteisiä ohjeita. Tredussa tulee noudattaa hyvää käsihygieniaa ja turvaetäisyyksiä. Tilanteet voivat vaihtua nopeasti, joten äkillisiin muutoksiin tulee varautua.

Oireilevien tulee pysyä matalalla kynnyksellä kotona, oireettomat toimivat normaalisti. Pienilläkin oireilla tulee jäädä kotiin sairastamaan, oireita ovat esimerkiksi pieni lämpö ja yskä.

Oireilevan henkilön perheen muut oireettomat perheenjäsenet voivat olla normaalisti töissä tai oppilaitoksessa. Samoin oppilaitoksessa mahdollisesti altistuneet oireettomat opiskelijaryhmän muut jäsenet ja opettaja toimivat normaalisti. Oireisen tulee pysyä kotona.

Oireisen tulee mennä testiin ja olla omaehtoisessa karanteenissa, kunnes testin tulos on tullut noin 1- 3 vuorokauden kuluessa. Terveydenhuolto antaa tarkemmat määräykset ja ohjeet oireilevalle. Mikäli tulos on positiivinen, toimitaan infektioyksikön ohjeiden mukaan. Tarvittaessa terveydenhuolto asettaa opiskelijaryhmät / toimipisteet karanteeniin.

Koska korona tarttuu pisaratartuntana, suositellaan seuraavia toimintaohjeita koronavirusepäilytilanteessa:

 1. Koulupäivän aikana koronalle tyypillisiä oireita saavan tulee ilmoittaa asiasta OMA-opettajalle/esimiehelle.
 2. Oireileva ohjataan erilliseen tilaan odottamaan kuljetusta kotiin. Alaikäisen huoltajaan otetaan yhteyttä ja pyydetään hakemaan oireileva kotiin. Oireilevan tulee poistua kotiin muuten kuin julkisia kulkuvälineitä käyttäen. Opiskelija, jolla on oireita, ohjataan ottamaan yhteyttä oman opiskelukunnan terveydenhuoltoon/opiskeluterveydenhuoltoon.
 3. Suotavaa on, että listataan henkilön mahdolliset kontaktit sekä kartoitetaan pinnat/työvälineet, joihin oireileva on koskenut, ja pinnat puhdistetaan.
 4. Ryhmälle kerrotaan avoimesti ryhmässä havaitusta koronaepäilystä ilman henkilön nimeä.
 5. Kontaktien tulee noudattaa korostuneen huolellisesti hygieniaa ja turvavälejä. Oireettomat toimivat muuten normaalisti.
 6. Kahden täysin oireettoman päivän jälkeen tai koronatestin ollessa negatiivinen, oireillut voi palata oppilaitokseen.
 7. Noudatetaan terveydenhuollon antamia ohjeita.
 8. Kaikissa tilanteissa tulee toimia rauhallisesti ja ylläpitää turvallisuuden tunnetta niin oireilevan kuin oppilaitokseen jäävän ryhmän kanssa.