Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Koronaohjeet

Tredun yhteiset turvallisuusohjeet

 1. Tulethan vain terveenä oppilaitokseen.
 2. Pese kädet ja käytä käsidesiä usein, yski kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaan.
 3. Pidä etäisyyttä muihin 1–2 metriä.
 4. Mikäli Tredun toimipisteessä on havaittu koronatartunta, toimipisteeseen tai sen osaan asetetaan vahva maskisuositus. Opiskelija voi hakea maskin vahtimestarilta.Työntekijöiden toivotaan käyttävän Tredun henkilöstölle jakamia kankaisia kasvomaskeja.

Turvallinen ja vastuullinen toiminta koskee jokaista. Tredun omia ohjeita kootaan tälle verkkosivulle. Ohjeet nojaavat valtakunnallisiin ohjeisiin. Yhteisten turvallisuusohjeiden lisäksi toimipisteissä on erillisiä ohjeita, joita tulee noudattaa.

Seuraa myös aktiivisesti Wilma-viestejä!


Valtakunnallisia ohjeita tulee seurata ja noudattaa

 1. Seuraa ja noudata ohjeita.
 2. Oireilevien tulee pysyä kotona, oireettomat voi toimia normaalisti.
 3. Opiskelija saa apua oman opiskelukuntansa terveydenhuollosta.
 4. Käytä kasvomaskia suositusten mukaan, lisätietoa ja ohjevideo löytyvät THL:n sivuilta:

Oppilaitokseen tullaan vain terveenä. Opiskelija saa terveydenhuoltopalvelut opiskelukuntansa terveydenhuollosta. Pienilläkin oireilla tulee jäädä kotiin sairastamaan, oireita ovat esimerkiksi pieni lämpö ja yskä.

Tredun toimintaohjeet koronavirusepäilytilanteessa

Koronatilanne elää, ja ohjeistukset täydentyvät pitkin syksyä. Yleistä hallituksen, ministeriöiden ja THL:n ohjeistusta tulee seurata ja noudattaa. Valtakunnan tasolla annettavat ohjeet ja suositukset koskevat myös Tredun opiskelijoita ja henkilökuntaa, kuten esimerkiksi matkustukseen ja siihen liittyviin karanteeneihin liittyvät ohjeet ja määräykset.

Seuraa aktiivisesti Wilma-viestejä.

Jokaisen tulee toimia vastuullisesti ja omaehtoisesti estää eri tavoin viruksen leviämistä. Oppilaitokseen tullaan vain terveenä. Opiskelija saa terveydenhuoltopalvelut opiskelukuntansa terveydenhuollosta.

Keskeistä on pysyä rauhallisena ja noudattaa annettuja yhteisiä ohjeita. Tredussa tulee noudattaa hyvää käsihygieniaa ja turvaetäisyyksiä. Tilanteet voivat vaihtua nopeasti, joten äkillisiin muutoksiin tulee varautua.

Oireilevien tulee pysyä matalalla kynnyksellä kotona, oireettomat toimivat normaalisti. Pienilläkin oireilla tulee jäädä kotiin sairastamaan, oireita ovat esimerkiksi pieni lämpö ja yskä.

Oireilevan henkilön perheen muut oireettomat perheenjäsenet voivat olla normaalisti töissä tai oppilaitoksessa. Samoin oppilaitoksessa mahdollisesti altistuneet oireettomat opiskelijaryhmän muut jäsenet ja opettaja toimivat normaalisti. Oireisen tulee pysyä kotona.

Oireisen tulee mennä testiin ja olla omaehtoisessa karanteenissa, kunnes testin tulos on tullut noin 1- 3 vuorokauden kuluessa. Terveydenhuolto antaa tarkemmat määräykset ja ohjeet oireilevalle. Mikäli tulos on positiivinen, toimitaan infektioyksikön ohjeiden mukaan. Tarvittaessa terveydenhuolto asettaa opiskelijaryhmät / toimipisteet karanteeniin.

Koska korona tarttuu pisaratartuntana, suositellaan seuraavia toimintaohjeita koronavirusepäilytilanteessa:

 1. Koulupäivän aikana koronalle tyypillisiä oireita saavan tulee ilmoittaa asiasta OMA-opettajalle/esimiehelle.
 2. Oireileva ohjataan erilliseen tilaan odottamaan kuljetusta kotiin. Alaikäisen huoltajaan otetaan yhteyttä ja pyydetään hakemaan oireileva kotiin. Oireilevan tulee poistua kotiin muuten kuin julkisia kulkuvälineitä käyttäen. Opiskelija, jolla on oireita, ohjataan ottamaan yhteyttä oman opiskelukunnan terveydenhuoltoon/opiskeluterveydenhuoltoon.
 3. Suotavaa on, että listataan henkilön mahdolliset kontaktit sekä kartoitetaan pinnat/työvälineet, joihin oireileva on koskenut, ja pinnat puhdistetaan.
 4. Ryhmälle kerrotaan avoimesti ryhmässä havaitusta koronaepäilystä ilman henkilön nimeä.
 5. Kontaktien tulee noudattaa korostuneen huolellisesti hygieniaa ja turvavälejä. Oireettomat toimivat muuten normaalisti.
 6. Kahden täysin oireettoman päivän jälkeen tai koronatestin ollessa negatiivinen, oireillut voi palata oppilaitokseen.
 7. Noudatetaan terveydenhuollon antamia ohjeita.
 8. Kaikissa tilanteissa tulee toimia rauhallisesti ja ylläpitää turvallisuuden tunnetta niin oireilevan kuin oppilaitokseen jäävän ryhmän kanssa.

Ohjeita kotikaranteeniin

Tämä on tiivistelmä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kotikaranteeniohjeesta.

Kodista et voi poistua ilman terveysviranomaisen lupaa. Ulkoilu yksin tai kanssasi samassa asunnossa asuvan kanssa on sallittua, mutta ulkoilun aikana tulee välttää lähikontakteja muiden ihmisten kanssa. Kotiin ei saa tulla vierailijoita karanteenin aikana. Hoida yhteydenotot sukulaisiin, ystäviin, työpaikalle tai kouluun puhelimitse tai esim. sähköpostin välityksellä.

Mikäli karanteeniin määrätty on oireeton, hänen perheenjäsenensä ja lähikontaktinsa saavat liikkua vapaasti, mutta samassa taloudessa asuvien tulee pitää maskia aina liikkuessaan kodin ulkopuolella niin kauan kuin karanteeni jatkuu. Mikäli sinulle tulee karanteenin aikana infektion oireita, hakeudu koronavirustestiin. Samassa taloudessa asuvat henkilöt jäävät kotiin, kunnes vastaus on tiedossa.

Tarvittaessa ota puhelimitse yhteyttä arkisin klo 8-15.30: 040 8064213.
Jos tarvitset iltaisin tai viikonloppuisin päivystyksellistä hoitajan tai lääkärin arviota, soita: 03 3116 5333.
Hätätilanteessa soita 112.

Noudata karanteenin aikana hyvää käsi- ja yskimishygieniaa.

Käsihygienia

 • Pese käsiä usein, etenkin ennen ruokailua ja WC:ssä käynnin jälkeen.
 • Pese kädet saippualla ja vedellä tai käytä käsidesinfektioainetta.
 • Käytä talouspaperia käsien kuivaamiseen

Yskimishygienia

 • Älä yski päin toista henkilöä
 • Yski, aivasta ja niistä aina tiiviisti kertakäyttöiseen nenäliinaan.
 • Ellei sinulla ole nenäliinaa tai et ehdi ottaa sitä esille, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä yski käsiin.
 • Laita nenäliina heti jäteastiaan, älä laita nenäliinaa esim. taskuusi.
 • Yskimisen jälkeen, pese heti kätesi vedellä ja saippualla tai käsidesinfektioaineella.

Corona in different languages

We recommend to visit Tampere city´s web site about corona virus:


Tredun koronatiedotteet

Tähän keräämme linkkejä tiedotepalstallamme julkaistuihin koronaan liittyviin tärkeimpiin uutisointeihimme ja toimintaohjeisiimme: