Tuemme ja ohjaamme sinua opinnoissasi koko opiskeluaikasi. Annamme ohjausta myös uravalintoihin ja jatko-opintojen suunnitteluun.
Tälle sivulle olemme keränneet yhteystietoja, jotka ovat apunasi niin opintoihin kuin muuhunkin elämään liittyvissä kysymyksissä.
Opinto-ohjaus
Opinto-ohjaajalta saat tietoa tutkinnoista, opintoihin hakeutumisesta ja tutustumismahdollisuuksista. Opinto-ohjaus auttaa sinua selkiyttämään omia tavoitteitasi ja tukee sinua tavoitteiden saavuttamisessa. Saat ohjausta työllistymiseen ja jatko-opintoihin.
Järjestämme opinto-ohjausta ryhmäohjauksena,
pienryhmäohjauksena ja henkilökohtaisena ohjauksena. Tredun
opinto-ohjaajat toimipisteittäin löydät yhteystiedot -sivulta.
Opintotoimistot
Opintotoimistot palvelevat kaikissa toimipisteissämme, löydät tiedot toimipisteittäin yhteystiedot -sivulta . Opintosihteerit neuvovat ja palvelevat sinua esimerkiksi näissä asioissa:
- Opiskelutodistukset ja opintosuoritusotteet.
- Vanhentuneen salasanan uusiminen, mikäli sähköinen aktivointi ei onnistu Wilmassa.
- Neuvontaa opintotuen, koulumatkatuen, TKL:n, VR:n ja Matkahuollon alennuslippujen hakemiseen.
- Opiskelijoiden vakuutusasiat tapaturman sattuessa.
- Pyynnöt tutkintotodistuksen jäljennöksistä.
Erityinen tuki
Erityisellä tuella tarkoitamme opiskelijan tavoitteisiin ja valmiuksiin perustuvaa suunnitelmallista pedagogista tukea sekä erityisiä opetus- ja opiskelujärjestelyitä.
Sinulla on oikeus erityiseen tukeen, jos oppimisvaikeuksien, vamman, sairauden tai muun syyn vuoksi tarvitset erityistä opiskelun tukea. Erityisen tuen antamisen tavoitteena on, että saavutat tutkinnon tai koulutuksen perusteiden mukaisen ammattitaidon ja osaamisen.
Järjestämme tukea yleensä yhdistettynä muuhun opetukseen siten, että opiskelet samoissa ryhmissä muiden kanssa niin kutsutussa integroidussa erityisopetuksessa. Erityiset tukitoimet päätetään ja suunnitellaan yhteistyössä sinun ja huoltajasi kanssa. Tukitoimien toteutukseen osallistuu useita oppilaitoksen eri toimijoita kuten erityisopettaja, ammatillinen ohjaaja, opettajat, opinto-ohjaaja jne.
Erityisen tuen antamisen tavoitteena on lisäksi edistää opiskelijan kokonaiskuntoutusta yhteistyössä kuntoutuspalveluiden tuottajien kanssa.
Tarjoamme pienryhmäopetusta ainakin seuraavissa perustutkinnoissa:
- Hepolamminkadun toimipiste, Tampere; kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, levyseppähitsaaja
- Hepolamminkadun toimipiste, Tampere; pintakäsittelyalan perustutkinto, maalari
- Hepolamminkadun toimipiste, Tampere; puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto, kiinteistönhoitaja
- Hepolamminkadun toimipiste, Tampere; rakennusalan perustutkinto, talonrakentaja
- Sammonkadun toimipiste, Tampere; tekstiili- ja muotialan perustutkinto, ompelija
- Sammonkadun toimipiste, Tampere: liiketalouden perustutkinto, merkonomi
- Santalahdentien toimipiste, Tampere; ravintola- ja cateringalan perustutkinto, kokki
Tredun erityisopettajien yhteystiedot toimipisteittäin löydät Yhteystiedot -sivulta.
Lisää tietoa ammatillisesta erityisopetuksesta Pirkanmaalla löydät täältä:
Pirkanmaan ammatillisen erityisopetuksen koordinaatiokeskus, PAEK
Ulkoinen linkkiAmmattipolku.fi - Tietoa PAEKista
Varhainen tuki
Tredussa on yhteiset toimintamallit ja ohjeet varhaiseen tukeen ja puuttumiseen. Meille on tärkeää, että opiskelijoidemme opinnot etenevät, osaaminen lisääntyy, ammattitaito kehittyy ja opiskelijat voivat hyvin. Tredu on myös päihteetön oppilaitos.
Jokaisella opiskelijalla on nimetty omaopettaja, joka on opiskelijan ensisijainen tuki ja ohjaaja opinnoissa. Opiskelija ja omaopettaja tekevät yhdessä henkilökohtaisen suunnitelman opiskeluun (hoks). Suunnitelmassa huomioidaan opiskelijan yksilöllinen tilanne, osaaminen ja oppimisen tuen tarpeet ja toiveet. Opiskelijan tulee noudattaa yhdessä tehtyä suunnitelmaa.
Jos opiskelija ei pidä kiinni sovitusta suunnitelmasta, asia otetaan puheeksi opiskelijan kanssa ja ratkaisua mietitään yhdessä. Huolta herättäviä asioita ovat esimerkiksi poissaolot, puuttuvat opintosuoritukset tai häiritsevä käytös. Tilanteisiin puututaan varhaisen tuen mallin mukaisesti.
Omaopettajan lisäksi opiskelijan tukena on Tredussa monenlaisia toimijoita, jotka ovat mukana opintojen etenemisen tukemisessa ja opiskelijan hyvinvointiin liittyvissä asioissa. Opiskelijaa kannustetaan ottamaan itse puheeksi huolen aiheita, joilla on vaikutusta opiskeluun.
Opiskelija voi hyödyntää tämän linkin takaa löytyvää ohjauksen työkalua tunnistaakseen, millaisissa asioissa tarvitsee apua ja tukea opintojensa aikana:
Ulkoinen linkkiCREAR digitaalinen palvelutarpeenarviointi
Oppilaitosdiakoni
Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo ja jaettu suru on kevyempi kantaa. Sinun ei tarvitse kuulua ev.lut.kirkkoon saadaksesi apua minulta oppilaitosdiakonilta.
Oppilaitosdiakoni, sairaanhoitaja
Hanna Koivisto
Työhuone:Hepolamminkatu 10 C 1072
hanna.koivisto@ evl.fi
040 804 8270
Oppilaitosdiakonin löydät myös Wilmasta!
Oppilaitospastori
Oppilaitospastorilta voivat sekä Tredun henkilökunta että opiskelijat saada keskusteluapua elämän eri kysymyksissä kuten suru, parisuhde tai aikuistuminen. Oppilaitospastori antaa myös kriisiapua, debriefingia ja työnohjausta. Hän hoitaa myös kirkollisia toimituksia, ryhmäytyksiä ja työnohjauksia.
Treenaamo
Treenaamo on avoin oppimisympäristö, jossa voit tehdä erilaisia tehtäviä ja saat ohjausta. Aukioloajat ovat toimipistekohtaiset.
Treenaamossa pääset harjoittelemaan lisää, kertaamaan, osallistumaan samanaikaisesti ohjaukseen muiden kanssa ja saat apua erilaisiin rästitehtäviin.
Kohtaamo
Kohtaamo on opiskelijoillemme avoin kohtaamispaikka. Kohtaamoon voit tulla juttelemaan mieltä askarruttavista asioista henkilöstömme ja vierailijoidemme kanssa.
Vierailijoitamme ovat etsivä nuorisotyö, harrastustoiminta, eri yhdistykset ja järjestöt. Yhteistyökumppaneina toimivat muun muassa SPR, Kela, Setlementti Tampere ry, Rikosuhripäivystys, Tamkin opiskelijat, Ohjaamo sekä Nuorten treenit.
Aukioloajat ja ohjelma löytyvät toimipisteittäin info-TV:ltä.
Ohjaamo
Tarjoamme tietoa, tukea ja ohjausta arjen hallintaan, kouluttautumiseen ja työllistymiseen alle 30-vuotiaille. Jos et tiedä, mistä aloittaa, aloita Ohjaamosta.
Kriisikeskus Osviitta
Autamme ja tuemme sinua erilaisissa elämän vaikeuksissa silloin, kun tuntuu ettet selviä yksin. Olemme matalan kynnyksen tukipaikka, jonka asiakkaaksi voi tulla kuka tahansa. Kriisikeskuksen ylläpitäjä on Tampereen mielenterveysseura ry.
puhelin 010 195 202, valtakunnallinen kriisipuhelin
Nuorten turvatalo
Nuorten turvatalolla nuoria ja vanhempia auttavat Punaisen Ristin ammattilaiset ja vapaaehtoiset.