Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Yrittäjyysopinnot

Yrittäjyys ja yrittäjyyskasvatus ovat meillä Tredussa toiminnan ja opetuksen painopisteitä. Tulevaisuuden yrittäjyys on yksi strateginen painopisteemme.

Yrittäjyys ja yrittäjämäinen työskentelytapa ovat tärkeitä menestystekijöitä tulevaisuuden työelämässä. Yrittäjyys ja yrittäjyyskasvatus on tapa tehdä opintoja ja töitä vastuullisesti, ammattiylpeydellä ja ymmärtää oman alansa liiketoimintaa. Yrittäjyys on myös erinomainen tapa työllistää itsensä.

Yrittäjyystaitojen oppiminen alkaa asenteesta ja oman alan tuntemisesta. Tiedot ja taidot kasvavat esimerkiksi NY-yrityksessä, yritysvierailuilla, käytännön projekteissa ja työpaikoilla töitä tehden.

Yrittäjyystaitojasi voit kehittää oman aktiivisuutesi mukaan. Uteliaalla, kyselevällä ja rohkealla asenteella voi oppia paljon oman alan yritystoiminnasta. Tulevaisuuden yrittäjyyttä opitaan yhdessä tekemällä.

Onnistuneiden yrittäjyysopintojen taustalla on vahva yhteistyömme eri alojen yrittäjien, työnantajien ja muiden toimijoiden kanssa.

Vuorovaikutustaidot, vastuunottaminen, ongelmanratkaisutaidot, tiimityöskentely sekä muut työelämän taidot kehittyvät yhdessä tekemällä.


Opi yrittäjyystaitoja

Kaikki opiskelijamme saavat yrittäjyyden perustiedot opintojensa aikana. Jokaisella on myös mahdollisuus yrittäjyysosaamisen kehittämiseen pidemmälle. Syventäviä yrittäjyysopintoja kuuluu joihinkin koulutusaloihin automaattisesti ja toisissa niitä on mahdollisuus valita itse lisää.

Opintojen aikana voit

 • valita erilaisia yrittäjyyden opintokokonaisuuksia
 • perustaa oman yrityksen
 • osallistua yrittäjyystyöpajoihin ja -tapahtumiin.

Starttaamo

Starttaamon tavoitteena on vahvistaa opiskelijoiden yrittäjyysosaamista ja -asennetta sekä kehittää työelämävalmiuksia. Starttaamo antaa opetusta, tukea ja ohjausta yrittäjyyteen sekä mahdollisuuden kokeilla yrittäjyyttä opintojen aikana. Tarjolla on mm. työpajoja, yrittäjyysleirejä, tapahtumia, yrittäjävierailuita, ohjausta sekä ajantasaista tietoa ja taitoja liittyen yrittäjyyteen ja työelämään.


Kokeile millaista on olla yrittäjä

Nuori yrittäjyys -ohjelmat

Tredun opiskelijana voit osallistua vuorokauden mittaiselle innovaatioleirille. Päivän aikana perustetaan kuvitteellinen yritys, kehitetään sille liikeidea ja esitellään se leirin lopuksi tuomaristolle. Leireillä painotetaan kokemuksellisuutta, ideointia ja ennakkoluulottomuutta.

Toinen suosittu tapa tutustua yrittäjyyteen on NY Vuosi yrittäjänä -ohjelma, jossa pienet opiskelijatiimit perustavat oikealla rahalla toimivan yrityksen. Toiminnan aloittamiseen opiskelijat sijoittavat omaa rahaa 10–40 €/henkilö. Opiskelijoilla on viikossa 2–15 tuntia aikaa pyörittää omaa yritystään, hankkia itse asiakkaita ja myydä tuotteitaan tai palveluitaan. Opiskelijat jakavat työt tiimin sisällä ja päättävät keskenään rahan käytöstä.

4H-toiminta

Oma 4H-yritys antaa sinulle mahdollisuuden kokeilla yrittäjyyttä turvallisesti ja ohjatusti. 4H-yritys on keino tienata rahaa, kun yritystoiminnan ei ole tarkoitus olla pääelinkeino. Oma 4H-yritys on hyvä tapa selvittää, sopiiko yrittäminen sinulle.

Oivalluksia osuuskunnasta

Meillä Tredussa voit osallistua myös opiskelijoiden ylläpitämien osuuskuntien toimintaan. Osuuskunnissa teet tiimityönä asiakasprojekteja yhdessä valmentajien kanssa. Yhteiset keskustelutuokiot ovat tärkeä osa oppimista. Samalla hinnoittelu sekä tarjousten ja sopimusten laatimisen kiemurat tulevat sinulle tutuiksi. Työelämä- ja yrittäjyystaitosi hioutuvat aitoja asiakastöitä tehdessäsi.

Osuuskuntatyön kautta opit kriittistä ajattelua, päätöksentekoa ja viestintätaitoja. Työn myötä karttuvat opintoviikot ja ehkäpä hankit samalla lisäansioitakin. Jos pohdit omaa yritystoimintaa, voit aloittaa yritystoiminnan turvallisesti ja ohjatusti osuuskunnassa.


Tutustu yrittäjyyspalveluihin ja verkostoidu

Ohjaamme opiskelijoitamme tutustumaan eri toimijoiden tarjoamin yrittäjyyspalveluihin. Laajasta yhteistyökumppaneidemme verkostosta voit valita itsellesi sopivat kumppanit ja verkostoitua tärkeiden tahojen kanssa jo opiskelun aikana.

Eri toimijoiden logoja

Koulutusta yrittäjille tai yritystoimintaa suunnitteleville aikuisille

Tarjoamme Tredussa koulutusta yritystoiminnan käynnistämisestä kiinnostuneille, yritystoimintaa aloitteleville tai jo olemassa olevan yrityksen liiketoiminnan kehittämiseen. Koulutukset on suunniteltu ja rakennettu siten, että ne sopivat hyvin työelämässä oleville yrittäjyyttä harkitseville tai yritystoimintaa käynnistäville henkilöille.

Jos sinulla on jo oma yritys, jonka liiketoimintaa haluat kehittää yhdessä asiantuntijoiden ja toisten yrittäjien kanssa, on oppisopimuskoulutus sinulle loistava vaihtoehto. Tällöin sinulla on koulutuksen lisäksi mahdollisuus saada tueksesi kokenut yrittäjäkollega-mentori joko mentoripankista tai omista verkostoistasi.

Mentori kannustaa yrittäjää opiskelun alussa

 • tunnistamaan vahvuudet ja kehittämiskohteet
 • tiedostamaan oppimistarpeet ja tarkentamaan tavoitteet.

Opiskelun aikana mentori

 • antaa omaa aikaansa ja osaamistaan opiskelijan käyttöön sopimuksen mukaisesti
 • tekee hyviä kysymyksiä, ei anna valmiita vastauksia – ohjaa opiskelijaa itsenäiseen ajatteluun
 • kyseenalaistaa, kannustaa ja kuuntelee
 • avaa ovia ja tukee verkostoitumista
 • auttaa tunnistamaan onnistumisia ja vahvistamaan niihin liittyviä toimintatapoja
 • tukee haasteissa
 • antaa tukeaan uusien asioiden soveltamisessa ja kehittämisessä.


Mentoripankki

Mentoripankin löydät tämän linkin takaa:


Kysy lisää toiminnastamme

Yrittäjyyden koordinaattori
Emmi Salminen
puhelin 041 730 0292
sähköposti if.erepmat@nenimlas.imme

Asiakkuuspäällikkö
Erja Luttinen
puhelin 050 597 9208
sähköposti if.erepmat@nenittuL.ajrE