Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Tredu ja Tampereen kaupungin työllisyyspalvelut tiivistävät yhteistyötään

Julkaistu 22.11.2017 15.37

Tampereen seudun ammattiopisto Tredun ja Tampereen kaupungin työllisyyspalveluiden yhteistyö polkaistiin käyntiin syksyllä ja nyt osa työllisyyspalveluiden henkilöstöä on siirtynyt työskentelemään Tredun Santalahdentien ja Sammonkadun toimipisteisiin. Palveluiden ja voimavarojen yhdistämistä juhlistetaan avajaisten merkeissä keskiviikkona 29.11.2017 klo 13–16 Tredun Santalahdentien toimipisteen auditoriossa.

Yhteistyö liittyy työvoima- ja yrityspalvelujen alueelliseen kokeiluun, jossa Tampereen kaupunkiseudun kunnat sekä Punkalaidun ja Sastamala kehittävät vaikuttavia ja asiakaslähtöisiä, uusia ratkaisuja työllisyydenhoitoon ja etenkin pitkäaikais- ja nuorisotyöttömyyteen. Kokeilussa kunnat järjestävät työ- ja elinkeinopalvelut niille kuntansa työttömille asukkaille, joilla ei ole oikeutta ansiopäivärahaan. Kokeilu on alkanut elokuussa 2017 ja jatkuu vuoden 2018 loppuun saakka.

Oppilaitosyhteistyö ja koulutukseen panostaminen ovat esimerkkejä asiakaslähtöisestä työllisyydenhoidosta, joiden tarkoituksena on parantaa erityisesti nuorten pääsyä työmarkkinoille.

- Työllisyydenhoidossa on aiemmin keskitytty enimmäkseen korjaaviin toimintoihin, mutta tulevaisuudessa voimavaroja halutaan käyttää yhä enemmän työttömyyden ehkäisyyn. Yhteistyö Tredun ja työllisyyspalveluiden välillä avaa siihen aivan uudenlaisia mahdollisuuksia, sanoo Tampereen kaupungin työllisyyspalvelujen ohjelmajohtaja Regina Saari.

Kun palvelut ja voimavarat yhdistetään saman katon alle, vähennetään päällekkäistä työtä ja helpotetaan matkaa työllistymiseen. Palvelusta hyötyvät sekä opiskelijat että työttömät työnhakijat. Opiskelijat voivat jo opiskeluaikana harjoitella yrityksissä ja saavat valmistumisvaiheessa tukea työnhakuun. Työnhakijoille taas tarjotaan joustavia koulutusmahdollisuuksia ja uusia tapoja oman osaamisen kartoitukseen.

- Meillä on todella positiiviset ajatukset tästä yhteistyöstä. On hienoa olla luomassa aivan uutta yhteistyömallia meidän toimijoiden välillä. Esimerkiksi yhteispalvelupisteet Santalahdentiellä ja Sammonkadulla ovat uusia kokeiluja, joiden kautta työllisyyspalveluiden asiakkaat voivat siirtyä entistä joustavammin ammatillisen koulutuksen palveluihin, iloitsee Tredun työelämäpalveluiden vt. koulutusalajohtaja Tuula Hoivala.

Uudessa mallissa työllistymisen haasteita ratkotaan yhdessä toimimalla, joista esimerkkejä ovat myös avajaisissa esillä olevat hankkeet. Esimerkiksi 6Aika: DuuniPolku -hankkeessa kehitetään uusia malleja koulutuksen ja työelämän siirtymävaiheisiin. Tavoitteena on löytää työttömille tai työttömyysuhanlaisille nuorille jatkopolku koulutukseen ja työelämään. DuuniPolku tukee kuntakokeilun toteuttamista kehittämällä uusia palveluita ja toimintamalleja osallistamalla opiskelijoita, työttömiä ja työnantajia. Tavoitteena on edistää hankkeeseen osallistuvien työelämävalmiuksien ja ammatillisen osaamisen kehittymistä sekä tehostaa siirtymävaihetta koulutuksesta ja työnhausta työelämään.


Lisätietoja

Koulutusjohtaja
Regina Blom
puhelin 040 806 2092
sähköposti if.erepmat@molB.anigeR

Erityisasiantuntija
Sari Pirttiluoto
puhelin 044 431 4229
sähköposti if.erepmat@otoulittriP.iraS


Teksti Kati Kriikku