Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Ammattitaidon SM-mitalistit palkitaan tänään Tampereella Taitaja2018-tapahtumassa

Julkaistu 17.5.2018 14.15

Ammattitaidon suomenmestaruuskilpailu Taitajan tulokset julkistetaan tänään klo 16 alkavassa päättäjäis- ja palkintojenjakotilaisuudessa.

Kuva Taitajat2018 -kisoista
 

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa on tiistaiaamusta alkaen tehty pitkää päivää ammattitaidon SM-mitaleita tavoitellen. Lähes 360 ammatillista tutkintoa opiskelevaa nuorta kilpailee 44 ammattialalla. Jokaisen lajin finaalissa on 5−8 kilpailijaa tai joukkuetta, jotka ovat valikoituneet semifinaalien perusteella.

Taitaja-tapahtuma on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen tapahtuma, joka järjestetään vuosittain aina jossain päin Suomea. Tänä vuonna Tampereelle odotetaan 52 000 kävijää. Kahden ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen kävijämäärä on yli 40 000.

Yhden kisan voittajat ovat jo selvillä. Yläkoululaisten kädentaitokilpailun Taitaja9:n finaali kisattiin keskiviikkona ja voittajaksi selviytyi Isonkyrön yläkoulun joukkue Oraakkelin omenat. Kakkos- ja kolmospaikalle ylsivät kuhmolaisen Tuupalan koulun Kuhmo tiimi ja Team Jokivarsi Orimattilan Jokivarren koulusta. Onnittelut voittajille!

Suomenmestaruuslajien voittajat julkistetaan torstaina kello 16 alkavassa päättäjäistilaisuudessa. Päättäjäisiä voi seurata livenä TaitajaTV:stä. Päättäjäisten jälkeen tulokset löytyvät lajikohtaisesti Taitaja2018.fi-verkkosivuilta.

Päättäjäisissä julkistetaan myös Taitajien taitaja, joka toimii seuraavan vuoden ajan ammattitaitokilpailujen ja ammattiosaamisen lähettiläänä ja puolestapuhujana. Taitajien taitaja on oman lajinsa voittaja, jonka kilpailun jury valitsee tähän erityistehtävään.

Päättäjäisten lopuksi Taitaja-kapula siirtyy eteenpäin Riverialle, joka järjestää Taitaja2019-kilpailun Joensuussa 21.−23.5.2019.

Tapahtumatiedot

Taitaja-tapahtuma on Suomen suurin vuosittain järjestettävä ammatillisen koulutuksen tapahtuma. Tapahtuman kehittämisestä vastaa Skills Finland ry. Tapahtuma koostuu Taitaja-, TaitajaPLUS- ja Taitaja9-kilpailuista sekä runsaasta oheisohjelmasta. Tapahtuma on avoin yleisölle ja sinne on ilmainen sisäänpääsy. Helsingissä 2017 kävijöitä oli lähes 100 000.

Vuonna 2018 tapahtuman järjestää Tampereen kaupunki / Tampereen seudun ammattiopisto Tredu yhteistyössä SASKY koulutuskuntayhtymän, Koulutuskuntayhtymä Tavastian, Valkeakosken ammattiopiston, Kiipulasäätiön ja Ahlmanin koulun Säätiön kanssa. Lisäksi tapahtuman järjestämiseen osallistuu satoja yritysyhteistyökumppaneita.


Lisätietoja

Taitaja2018 viestintä- ja markkinointivastaava
Minna Alanko-Pirinen
puhelin 040 800 7461
sähköposti if.erepmat@neniriP-oknalA.anniM


Teksti Katja Katajamäki

Kuvat Skills Finland