Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Tredun Åkerlundinkadun toiminta siirtyy Santalahdentielle 1.8.2019 alkaen

Julkaistu 12.12.2018 19.30

Tampereen seudun ammattiopiston Tredun ravintola- ja catering-alan koulutus keskitetään Tampereen keskusta-alueella yhteen toimipisteeseen Santalahdentielle. Elinvoima- ja osaamislautakunta päätti 12.12.2018, että Åkerlundinkadun tilojen vuokrasopimus irtisanotaan 1.8.2019 ja toiminta siirtyy Santalahdentielle.

Elinvoima- ja osaamislautakunta käsitteli Tredun palveluverkkosuunnitelmaa vuosille 2019–2022 edellisen kerran 14.11.2018. Lautakunta päätti tuolloin hyväksyä palveluverkkosuunnitelman muilta osin, mutta päätös Åkerlundinkadun toimipisteen vuokrasopimuksen irtisanomisesta ja sijoittumisesta Santalahdentielle siirrettiin joulukuun kokoukseen.

Lautakunta halusi päätöstä varten perusteellisemman arvion opetuspisteiden eri vaihtoehdoista kustannuslaskelmineen sekä arviot vaihtoehtojen hyödyistä ja haitoista.

Asiaa selvitettiin työryhmissä, joissa oli mukana eri henkilöstöryhmien edustajia. Työryhmien yhteisenä näkemyksenä on, että Tampereen keskusta-alueella ravintola- ja catering-alan koulutus tulee keskittää yhteen toimipisteeseen. Yhteenvedossa todetaan, että Tredun ravintola- ja catering-alan opetuksen keskittäminen Tampereen keskustassa Santalahdentielle on toiminnallisesti ja taloudellisesti perusteltu ratkaisu.

Työryhmien laatiman yhteenvedon mukaan alan vetovoima on heikentynyt jo usean vuoden ajan ja hakijamäärät ovat pienentyneet. Alan opiskelijoita ei ole riittävästi, jotta voitaisiin kannattavasti ylläpitää kahta opetusravintolaa ja kahviota ja toteuttaa tutkinnon perusteiden mukainen laadukas opetus. Molemmissa toimipisteissä toteutetaan samoja tutkinnon perusteita ja samoja opetussuunnitelmia.

Santalahdentien monialainen toimipiste mahdollistaa opiskelijoille muun muassa laajemmat valinnaisten ja yksilöllisten opintojen mahdollisuudet.

Ammatilliseen koulutukseen kohdennetut valtion rahoitusleikkaukset, jotka Tredun osalta ovat kokonaisuudessaan noin 20 miljoonaa euroa, edellyttävät mittavaa kulujen karsimista. Työryhmien yhteenvedossa todetaan, että Åkerlundinkadun tilakustannukset ovat suhteellisen suuret muihin toimipisteisiin verrattuna, muun muassa remontin aiheuttamien lisävuokrakulujen vuoksi.

Selvityksen mukaan toiminnan keskittäminen Santalahdentien toimipisteeseen parantaa Tredun toimintakatetta vuositasolla 874 000 euroa.


Lisätietoja

Johtaja, ammatillinen koulutus
Outi Kallioinen
puhelin 044 423 5473
sähköposti if.erepmat@nenioillaK.ituO

Kilpailukykyjohtaja
Anna-Kaisa Heinämäki
puhelin 040 639 7701
sähköposti if.erepmat@ikamanieH.asiaK-annA


Teksti Johanna Toivanen