Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Lautakunta hyväksyi Tredun kilpailukykysuunnitelman 2018–2020

Julkaistu 14.2.2018 18.29

Elinvoima- ja osaamislautakunta hyväksyi 14.2.2018 Tampereen seudun ammattiopiston kilpailukykysuunnitelman vuosille 2018–2020. Kilpailukykysuunnitelman päivittäminen oli ajankohtaista Tredun uudistamisen etenemisen sekä kaupungin toimintamallin uudistumisen vuoksi. Hallituksen kärkihankkeena oleva ammatillisen koulutuksen reformin tavoitteet ovat täsmentyneet ja sen toimeenpano on käynnistynyt. Laki ammatillisesta koulutuksesta tuli voimaan 1.1.2018.

Kilpailukykysuunnitelmaan vaikuttavat keskeisesti ammatillisen koulutuksen rahoituksen ja lainsäädännön muuttuminen. Muutokset edellyttävät pedagogisen toiminnan uudistamista ja tulorahoituksen pienenemisen huomioon ottamista, kun toimintaa järjestetään.

Tredun kilpailukykysuunnitelmassa 2018–2020 on huomioitu ammatillisen koulutuksen lainsäädännön edellyttämät toiminnan muutostarpeet, joita ovat asiakaslähtöisyyden vahvistaminen, työpaikalla järjestettävän koulutuksen lisääminen, joustava koulutukseen hakeutuminen ja osaamisen hankkimisen vaihtoehtoiset tavat. Myös opiskelijoiden ura-ohjausta ja työllistymisen edistämistä vahvistetaan koulutuksen aikana yhteistyössä Tampereen kaupungin työllisyyspalveluiden, sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä Kelan kanssa.

Talouden sopeuttamistarve vuoteen 2020 mennessä on 11 miljoonaa euroa. Vuoden 2018 sopeuttamistavoite on 3,2 miljoonaa euroa. Kaupunginvaltuuston hyväksymän talousarvion mukaan Tredun vuoden 2018 talousarvio saa olla 3 miljoonaa euroa alijäämäinen. Kaupunginvaltuusto voi päättää lautakunnan esityksestä antaa luvan käyttää alijäämän kattamiseen Tredun aikaisempien vuosien ylijäämää.

Ammatillisen koulutuksen rahoitukseen kohdistuneen leikkauksen aiheuttaman rahoitusvajeen kattamiseksi haetaan lisäsäästöjä muun muassa toimintamalleja kehittämällä, työelämäyhteistyötä vahvistamalla, ylimääräisistä tiloista luopumalla, palveluja opinnollistamalla ja palvelujen ostoja vähentämällä sekä toimintakulttuuria uudistamalla.


Lisätietoja

Koulutusvientijohtaja
Helena Koskinen
puhelin 040 0236 990
sähköposti if.erepmat@neniksoK.aneleH


Teksti Johanna Toivanen