Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Suomen suurin koulutustapahtuma Taitaja 14.–17. toukokuuta Tampereella

Julkaistu 11.5.2018 9.00

Taitaja2018-tapahtuma järjestetään ensi viikolla Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Nuoret tulevaisuuden ammattiosaajat kilpailevat ammattitaitokilpailun SM-mitaleista 44 eri ammattialalla lähes 360 kilpailijan voimin. Taitajan yhteydessä järjestetään myös yläkoululaisten kädentaitokilpailun Taitaja9:n finaali. Lisäksi tapahtumassa nähdään näytöslajeja, seminaareja, ammatti- ja yritystori sekä paljon muuta.

Taitaja2018-kisa Tampereella
 

Taitaja on vuosittain järjestettävä ammatillisen koulutuksen tapahtuma, joka viettää tänä vuonna 30-vuotisjuhlavuottaan. Vuoden 1988 kahden lajin Taitaja-kilpailusta on vuosien saatossa kehittynyt todellinen koulutuksen suurtapahtuma. Pitkäjänteinen toiminta ammatillisen koulutuksen hyväksi on hyödyttänyt suomalaista ammattiosaamista, ammatillista koulutusta ja kädentaitojen arvostusta merkittävästi. Kilpailutoimintaa hallinnoi Skills Finland ry, joka kuuluu kansainväliseen WorldSkills International -järjestöön. Taitaja järjestetään tänä vuonna Tampereella, ja päävastuun järjestelyistä kantaa Tampereen seudun ammattiopisto Tredu. Edellisen kerran Taitaja järjestettiin Tampereella vuonna 2006.

- Olemme iloisia, että pääsemme pitkästä aikaa toteuttamaan näin hienon tapahtuman Tampereella, ja tuomaan esiin tamperelaista osaamista ja elinkeinoelämää. Taitaja-tapahtuma on kokoluokaltaan valtava ja onneksemme olemme saaneet kerättyä toimivan verkoston lähialueen ammatillisista oppilaitoksista mukaan järjestelyihin. Toivotamme kaikki tervetulleiksi tutustumaan nuoriin huippuosaajiimme, ammatilliseen koulutukseen ja sen tulevaisuuden näkymiin.

Opiskelijoiden toteuttama TaitajaTV lähettää livemateriaalia koko tapahtuman ajan, mukaan lukien avajaiset ja päättäjäiset. Materiaali on katsottavissa myös myöhemmin Taitajan Youtube-kanavalla.

Tapahtuma on avoinna yleisölle tiistaina 15.5.klo 10-19, keskiviikkona 16.5. klo 8-17 ja torstaina 17.5. klo 8-15. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Tapahtuman avajaiset 14.5.2018

Taitajan avajaiset järjestetään maanantaina 14. toukokuuta klo 19 Tampere-talossa. Avajaisissa esitellään kaikki kilpailujoukkueet sekä kuullaan mielenkiintoisia puheita ja musiikkiesityksiä.

Ensi vuonna järjestettävän ammattitaidon MM-kilpailun järjestäjä, WorldSkills Kazan 2019, saapuu Tampereelle suorittamaan juhlallisen Flag Relay -lippuseremonian Taitaja-tapahtuman avajaisten yhteyteen. Avaruudessakin käynyt WorldSkills-lippu vierailee jokaisessa WorldSkills-kisan järjestäjämaassa ennen syksyn 2019 maailmanmestaruuskisoja. Suomessa kisat järjestettiin vuonna 2005.

Tiedotusvälineiden edustajat ovat lämpimästi tervetulleita avajaisiin.

Tapahtumatiedot

Taitaja-tapahtuma on Suomen suurin vuosittain järjestettävä ammatillisen koulutuksen tapahtuma. Tapahtuman kehittämisestä vastaa Skills Finland ry. Tapahtuma koostuu Taitaja-, TaitajaPLUS- ja Taitaja9-kilpailuista sekä runsaasta oheisohjelmasta. Tapahtuma on avoin yleisölle ja sinne on ilmainen sisäänpääsy. Helsingissä 2017 kävijöitä oli lähes 100 000.

Vuonna 2018 tapahtuman järjestää Tampereen kaupunki / Tampereen seudun ammattiopisto Tredu yhteistyössä Sastamalan koulutuskuntayhtymän, Koulutuskuntayhtymä Tavastian, Valkeakosken seudun koulutuskuntayhtymän, Kiipulasäätiön ja Ahlmanin koulun Säätiön kanssa. Lisäksi tapahtuman järjestämiseen osallistuu satoja yritysyhteistyökumppaneita.

Ulkoinen linkkiTaitaja2018-materiaalipankki

Ulkoinen linkkiSkills Finlandin kuvapankki

Ulkoinen linkkiTaitajaTV (sis. avajaisten ja päättäjäisten livetallenteet)Lisätietoja

Taitaja2018 viestintä- ja markkinointivastaava
Minna Alanko-Pirinen
puhelin 040 800 7461
sähköposti if.erepmat@neniriP-oknalA.anniM


Teksti Sanna Juvonen

Kuvat Skills Finland / Netta Hietaharju