Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Tredun Kangasalan toimipisteen harjannostajaisia vietetään 6.4.2018

Julkaistu 3.4.2018 8.24

Tampereen seudun ammattiopisto Tredun rakenteilla olevassa koulutuskeskuksessa vietetään harjannostajaisia perjantaina 6.4.2018 klo 13-15, osoitteessa Finnentie 39, Kangasala. Tilaisuudessa valtiovallan tervehdyksen tuo opetus- ja kulttuuriministeriön kansliapäällikkö Anita Lehikoinen. Muita puheenvuoroja harjannostajaisissa esittävät muun muassa toimitusjohtaja Marko Tulokas Tredu-Kiinteistöt Oy:stä, toimitusjohtaja Jyrki Lautarinne SSR Länsi-Suomi Oy:stä, Kangasalan kaupunginjohtaja Oskari Auvinen sekä Tredun johtaja Outi Kallioinen.

Havainnekuva tulevasta rakennuksesta, Tredun Kangasalan toimipiste
 

Tredun, Kangasalan lukion ja yläkoulun yhteistyö tiivistyy

Roine-nimen saaneen uudisrakennuksen peruskivi muurattiin kesäkuussa 2017. Rakennus kohoaa kampusalueelle, jossa sijaitsevat myös Kangasalan lukio sekä ja Pikkolan yläkoulu. Uuden koulutuskeskuksen opiskelijamäärä tulee olemaan noin 1 700 opiskelijaa. Kangasalan kunta siirtää uuteen toimipisteeseen myös erityisesti nuorille suunnattavia työllisyydenhoidon palveluja. Tarkoitus on luoda vahva verkosto oppilaitosten ja alueen yritysten välille.

Muunneltavat tilat kahdessa kerroksessa

Roine-kampuksen tiloista tulee kokonaisuus, jossa erilaisia vaatimuksia sisältäviä tiloja voidaan muunnella joustavasti ja laajentaa tulevaisuudessa. Pohjakerroksen sisääntulojen puolelle sijoittuvat opetusravintola ja opiskelijaravintola sekä näiden keittiötilat. Lämmintä kerrosalaa on 7274 neliötä.

Tredun uudisrakennuksen investointitarve on n. 15 miljoonaa euroa, kun kustannusta kompensoidaan nykyisen Sahalahdentien kiinteistön myynnillä.

Tredun koulutustarjonta laajenee Kangasalla

Tredun Kangasalan uuden toimipisteen koulutustarjontaa laajennetaan siten, että se tukee osaltaan uusien yritysalueiden ja työpaikkojen muodostumista, työpaikkojen säilymistä ja osaamisen kehittymistä. Toimipisteen käyttöastetta on mahdollista nostaa myös lisäämällä aikuiskoulutusta, ja tiloja voidaan ottaa käyttöön myös iltaisin ja viikonloppuisin, koska sijainti on keskeinen.

Uuteen toimipisteeseen on suunniteltu seuraavia opintolinjoja: matkailu- ja ravitsemisala, elintarvikeala, sosiaali- ja tervesala, sähkö- ja automaatioala, tieto- ja tietoliikenneala, talotekniikka, rakennusala, kiinteistöpalvelut, turvallisuusala ja valmentava koulutus.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Marko Tulokas, Tredu-Kiinteistöt Oy
p. 050 3866 222, marko.tulokas@tampere.fi


Teksti Sanna Juvonen