Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Tredusta valmistuvat suuntaavat työelämään ja jatko-opintoihin

Julkaistu 28.5.2018 8.20

Noin 2500 Tampereen seudun ammattiopisto Tredusta valmistuvaa nuorta ja aikuista juhlii ammattiin valmistumistaan perjantaina ja lauantaina eri puolilla Pirkanmaata. Heistä 117 painaa myös ylioppilaslakin päähänsä.

Kollaasi Tredun opiskelijoista
 

Noin puolet valmistuvista nuorista suuntaa suoraan töihin. Parhaiten työllistyvät sosiaali- ja terveysalalta sekä liiketalouden alalta valmistuvat. Moni valmistuvista jatkaa myös opintojaan. Useimpien opiskelu-urakka jatkuu ammattikorkeakoulussa, mutta myös yliopistossa opintojaan jatkaa vajaat 10 %.

- On todella hienoa huomata, kuinka työmarkkinat ovat alkaneet vetää ja työllisyystilanne on paranemaan päin. Kaikilla valmistuneilla on nykyään runsaasti kokemusta työssä oppimisesta, mikä edistää työllistymistä ja antaa samalla hyvän kuvan työelämässä tarvittavasta asenteesta. Jos ei kuitenkaan heti työura aukene, elinikäinen oppiminen on nykypäivänä mahdollistettu opiskelijoille erinomaisesti. On tärkeää, että jokaiselle löydetään paikka tässä yhteiskunnassa, toteaa Tredun johtaja Outi Kallioinen.

Tredu juhlii ammattiin valmistuvia ja ylioppilaaksi kirjoittaneita opiskelijoitaan kaikissa toimipisteissään ympäri Pirkanmaata. Tarkemmat tiedot valmistujaisjuhlista löytyvät Ulkoinen linkkiTredun verkkosivuilta .

Tampereen seudun ammattiopisto Tredussa opiskelee vuosittain noin 18 000 nuorta ja aikuista. Tredulla on toimintaa 17 eri toimipisteessä Tampereella, Ylöjärvellä, Nokialla, Kangasalla, Lempäälässä, Orivedellä, Ikaalisissa, Virroilla sekä Pirkkalassa. Koulutuspalveluja tarjotaan Pirkanmaan lisäksi myös muualla Suomessa.


Lisätietoja

Johtaja, ammatillinen koulutus
Outi Kallioinen
puhelin 044 423 5473
sähköposti if.erepmat@nenioillaK.ituO


Teksti Sanna Juvonen

Kuvat Tredu