Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Reilun kaupan viikkoa vietetään 22.–28.10.

Julkaistu 22.10.2018 10.07

Tampere valittiin Suomen ensimmäiseksi Reilun kaupan kaupungiksi vuonna 2008 osoituksena kaupungin halusta sitoutua reilun kaupankäynnin edistämiseen ja vastuullisiin valintoihin omissa hankinnoissaan. Reilun kaupan kaupungin 10-vuotisjuhlavuoden kunniaksi valtakunnallisella Reilun kaupan viikolla 22.–28.10. teemaa nostetaan esille erityisen reippaasti.

Reilu Tampere 10 vuotta
 

Banaani matkaevääksi

Maanantaiaamuna 22.10. Pispalantorilta länteen päin kulkevissa busseissa voit törmätä reiluihin banaaninjakelijoihin!

Testaa tietosi

Vastaa Ulkoinen linkkiReilun kaupan kaupungin tietovisaan 31.10. mennessä, kymmenen vastannutta voittaa Reilun kaupan suklaalevyn! Jos kysymykset tuntuvat vaikeilta, kannattaa apuja hakea Ulkoinen linkkiReilun kaupan kaupungin ja Ulkoinen linkkiReilu kauppa ry:n sivuilta.

Suosiiko onni henkilöstöravintoloissa?

Reilun kaupan viikolla kaupungin suurimmissa henkilöstöravintoloissa asiakkaat osallistuvat viikon aikana reilujen suklaalevyjen arvontaan. Kannattaa katsoa tarkasti löytyykö lautasesta tai tarjottimesta Reilun kaupan tarra!

Tredun toimipisteissä tapahtuu

Viikon aikana osa ammatillisen koulutuksen toimipisteistä järjestää Reilun kaupan teemaan sopivan kahvin ja teen sokkomaistelutestin sekä tietovisakyselyitä. Maistelu on suunnattu kaikille ohi kulkijoille, palkintona on reilun kaupan suklaata. Teemassa mukana ovat Kangasalan, Nokian, Åkerlundinkadun, Kurun ja Santalahdentien toimipisteet. Lisäksi Virtain toimipiste toi reilua teemaa esiin Virroilla olleessa koko perheen Yhdessä treffit -messutapahtumassa lokakuun alussa.

Nuorisopalveluissa Reilusti/5-kisa

Nuorisopalvelujen toiminnassa mukana oleville lasten ja nuorten ryhmille, kuten esimerkiksi nuorisokeskuksille, jopoluokille ja erilaisille harrasteryhmille, on käynnistetty Reilusti/5-kisa, jonka palkintona on Reilu kokkailuhetki räppäri Mustan Barbaarin ja tubettaja Miklun kanssa. Kisassa tehtävänä on ideoida 18.11. mennessä porukalla tapahtuma, toimintapa tai kampanja, jossa näkyy vastuullinen kuluttaminen tai Reilun kaupan periaatteet. Jos palkinto rupesi kiinnostamaan, niin nyt on hyvä hetki hakeutua nuorisopalvelujen luokse ja osallistua kisaan!

Reilun kaupan viikko kotona, töissä ja kahviloissa

Reilun kaupan viikkoa voit viettää kotosalla ja töissä. Mikäli kahvitauoillanne ei vielä juoda reilua kahvia ja teetä, kokeilkaa rohkeasti eri vaihtoehtoja! Reilun kaupan viikkoa voi viettää myös kahviloissa ja ravintoloissa. Toukokuussa 2018 Vinkkaa paras Reilun kaupan paikka -kampanjassa kaupunkilaiset vinkkasivat omasta mielestään parhaita tamperelaisia Reilun kaupan tuotteita myyviä kahviloita, ravintoloita ja hotelleja. Ravintoloista vinkattiin Näköalaa, Näsinneulaa, Frenckell ja Pihaa, Telakkaa ja Tampereen yliopiston ravintoloita ja kahviloita. Kahviloista vinkattiin Cafe Gopalia, Kaffilaa, Mama Bearia, Pellas Cafeta, Mokkamestareiden myymälä-kahvilaa sekä Metodistiseurakunnan ystävyyskahvilaa. Hotelleista vinkattiin Scandicia.

Kahviloissa ja ravintoloissa asioidessa kannattaa aina pyytää Reilun kaupan tuotteita ja kiittää, jos niitä on tarjolla. Tamperelaisille yrityksille tehdyn kyselyn mukaan keskeisin Reilun kaupan tuotteita lisäävä tekijä on nimenomaan asiakkailta tuleva palaute.


Lisätietoja

Kestävä yhdyskunta -yksikkö
Suunnittelija
Aino Järventausta
puhelin 040 194 0799
sähköposti if.erepmat@atsuatnevraJ.oniA


Teksti Aino Järventausta