Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Opettajille avattiin vinkki- ja tukisivusto

Julkaistu 14.8.2018 9.44

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu ja Smart Tampere -ohjelma julkaisivat avoimen sivuston, josta ammattiopiston ja lukioiden opettajat voivat saada neuvoja ja tukea digiopetusohjelmien käyttöön.

 

Osoitteessa osaava.tredu.fi opastetaan muun muassa Moodle-verkko-oppimisalustan sekä ryhmätyöskentelyyn tarkoitetun Teams-ohjelmiston käyttöön sekä videotuotantoon.

Ammatillisen opetuksen uudistuksen myötä opiskelijat suorittavat entistä suuremman osan opinnoistaan työpaikalla. Tämä lisää verkko-oppimateriaalin tarvetta.

–Verkkokurssien ansiosta opiskelijat voivat helposti opiskella esimerkiksi yhteisiä tutkinnon osia myös työpaikalla tapahtuvan oppimisen tai kesäloman aikana, projektipäällikkö Ville Palkinen Smart Tampere -ohjelmasta kertoo.

Verkko-kurssit mahdollistavat myös opintojen suorittamisen nopeammin kuin perinteinen lähiopetus. Esimerkiksi Tredussa opiskelijat voivat halutessaan suorittaa kaikki pakolliset yhteiset tutkinnon osat verkko-opintoina. Digitaalisia työkaluja voi hyödyntää monipuolisesti myös lähiopetuksessa.

Osaava Tredu -sivuston tarkoituksena on tarjota kaikki digitaalisten työvälineiden neuvot ja tuki yhdestä osoitteesta. Opastamisen lisäksi sivuston tarkoituksena on tehdä opettajien ja muun henkilökunnan osaaminen näkyväksi. Käyttäjiltä toivotaan palautetta sivuston käytettävyydestä sekä juttuvinkkejä.

Smart Tampere -ohjelma on Tampereen kaupungin digitalisaatiota ja kestävää kehitystä edistävä kärkihanke.

Ulkoinen linkkiOsaava Tredu -sivusto


Lisätietoja

Projektipäällikkö, vastuualue toinen aste
Ville Palkinen
puhelin 040 1975 821
sähköposti if.erepmat@neniklaP.elliV


Teksti Hanna Porrassalmi