Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Tredulle 14 mitalia Taitaja2018 -ammattitaidon SM-kilpailuista

Julkaistu 17.5.2018 20.39

Tampereen seudun ammattiopiston Tredun opiskelijat kahmivat 14 mitalia Tampereella 17.5. päättyneistä Taitaja2018 –ammattitaidon SM-kilpailuista. Mitaleita tuli niin yksilölajeissa kuin joukkuelajeissakin. Joukkueen upea kisamenestys huipentui peräti viiteen kultaan, viiteen hopeaan sekä neljään pronssimitaliin.

Taitaja2018-kisassa kultaa yrittäjyydessä voittanut tiimi
Taitaja2018-kisojen lajissa Yrittäjyys ottivat kultaa Tredun Johannes Mäkinen, Joona Palviainen ja Ville Suominen.

Kultaa Tredusta voittivat tarjoilija Emilia Viitanen, vaatteenvalmistaja Riina Kahra, turvallisuusalan Tatu Neejärvi, putkiasentaja Miro Huhta sekä yrittäjyydestä tiimi Johannes Mäkinen, Ville Suominen ja Joona Palviainen.

Hopeamitalit Tredusta nappasivat TaitajaPlus asiakaspalvelun ja myynnin sarjassa Miia Mattila, painotuotteen suunnittelija Tatu Grek, kondiittori Erin Patala, mekatroniikassa kisannut pari Markus Jokinen ja Eetu Savolainen, sekä painotekniikan Ville Pöllänen.

Pronssimitalit ripustettiin viiden tredulaisen kaulaan: Jonna Kettiselle visuaalisesta myyntityöstä, Iidan Viitamäelle CAD-suunnittelusta, Arttu Kiholle putkiasennuksesta sekä koneenasennuksen ja kunnossapidon parille Joel Harjuniemi ja Antti Nyrhinen.

Kaikkiaan Tredusta osallistui ennätykselliset 39 kilpailijaa 20 eri lajin finaalitaistoihin. Tänä vuonna ammattitaidon suomenmestaruuksista kilpaili lähes 360 huippuosaajaa 44:ssä eri lajissa.

Skills Finland ry:n järjestämä Taitaja-tapahtuma koostuu ammattitaidon SM-kilpailuista, Taitaja9-kilpailusta, TaitajaPLUS-kilpailuista ja oheisohjelmasta. Taitaja-kilpailuja on järjestetty vuodesta 1988 lähtien. Ensimmäisessä kilpailussa oli mukana kolmisenkymmentä nuorta kahdessa lajissa, nyt kisat ovat kasvaneet satojen kilpailijoiden suurtapahtumaksi. Taitaja on ammatillisen koulutuksen näyteikkuna ja kehittäjä. Se on työelämän, koulujen ja opiskelijoiden kohtauspaikka.


Lisätietoja

Tredun joukkueen menestyksestä: Joukkueenjohtaja
Niina Reini
puhelin 040 806 4098
sähköposti if.erepmat@inieR.aniiN


Teksti Sanna Juvonen

Kuvat Turkka Nikula