Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Tredun palveluverkkosuunnitelma: Åkerlundinkadun toimipisteestä päätetään joulukuussa

Julkaistu 14.11.2018 20.07

Elinvoima- ja osaamislautakunta päätti Tampereen seudun ammattiopisto Tredun palveluverkkosuunnitelmasta keskiviikkona 14.11.2018. Tredun Åkerlundinkadun toimipisteestä odotetaan lisäselvityksiä, ja sen osalta lautakunta tekee päätöksen joulukuun kokouksessa.

Lautakunta päätti kokouksessaan 14.11.2018 hyväksyä esityksen ammatillisen koulutuksen palveluverkkosuunnitelmasta jatkovalmistelun pohjaksi lukuunottamatta Åkerlundinkadun toimipisteen vuokrasopimuksen irtisanomista ja sijoittumista Santalahdentielle. Ennen päätöstä Åkerlundinkadun toimipisteestä lautakunnalle esitetään opetuspisteiden eri vaihtoehdoista vielä perusteellisempi arvio, joka sisältää kustannuslaskelmat ja arviot vaihtoehtojen hyödyistä ja haitoista.

Laskelman tulee sisältää myös vaihtoehto, jossa opetusravintola Eetvartti pysyy Åkerlundinkadulla. Asiaa käsitellään elinvoima- ja osaamislautakunnan joulukuun kokouksessa 12.12.2018.

Nokian Kankaantaankadulle uusi rakennus, Kivimiehenkadun tiloista luopumista selvitetään

Toinen merkittävä linjaus ammatillisen koulutuksen palveluverkkosuunnitelmassa koski Nokian Kankaantaankadulle esitettyä uudisrakennusta. Lautakunta päätti, että Tredu voi aloittaa rakennuksen suunnittelun yhteistyössä Nokian kaupungin kanssa ja uudisrakennuksen valmistuttua Kankaantaankadun nykyisistä huonokuntoisista toimitiloista luovutaan.

Tarveselvityksen yhteydessä selvitetään lisäksi mahdollisuus luopua Tredun Nokian Kivimiehenkadulla sijaitsevista tiloista ja sijoittaa toiminnot Kankaantaankadun uusiin tiloihin ja vaihtoehtoisesti toteuttaa osa koulutuksesta mahdollisilla muilla malleilla.

Kankaantaankadun toimipisteen uudet tilat suunnitellaan ammatillisen koulutuksen reformin mukaisesti tiiviiksi ja muuntojoustaviksi. Uudisrakennushankkeen valmistelun yhteydessä arvioidaan uudelle kampukselle sijoitettava koulutustarjonta yhteistyössä Nokian kaupungin kanssa.

Tilankäyttöä tehostetaan kaikissa toimipisteissä

Suunnitelma ei esitä muutoksia Tredun muihin toimipisteisiin. Kaikkien Tredun toimipisteiden tilankäyttöä kuitenkin tehostetaan mahdollisuuksien mukaan.

Lisäksi Oriveden ja Virtain toimipisteissä seurataan opiskelijamäärien kehittymistä. Oriveden ja Virtain toimipisteiden osalta lautakunnalle esitetään, että strategiakauden 2019-2022 aikana arvioidaan Tredun tilatarpeet Orivedellä ja Virroilla sekä kummankin alueella sijaitsevien kiinteistöjen toiminnalliset ja taloudelliset edellytykset uudessa rahoitusmallissa. Tarvittaessa käynnistetään neuvottelut ko. kaupungin kanssa.

Tredu selvittää myös aluepalvelumallia, jossa koulutuksia voitaisiin jatkossa tarjota laaja-alaisesti ja omista kiinteistä tiloista riippumattomasti.


Lisätietoja

Johtaja, ammatillinen koulutus
Outi Kallioinen
puhelin 044 423 5473
sähköposti if.erepmat@nenioillaK.ituO

Kilpailukykyjohtaja
Anna-Kaisa Heinämäki
puhelin 040 639 7701
sähköposti if.erepmat@ikamanieH.asiaK-annA


Teksti Johanna Toivanen