Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Tredun lähihoitajakoulutus herättää ihailua ja kiinnostusta Kiinassa

Julkaistu 12.6.2019 8.58

China International Cultural Communication Centerin (CICCC) puhemies Long Yuxianig delegaatioineen vierailee Tampereen seudun ammattiopisto Tredussa.

Kiinalaisten vieraiden mielenkiinto kohdistuu erityisesti lähihoitajakoulutuksessa käytettyihin oppimisympäristöihin, kouluttajakoulutukseen sekä tutkinnon suorittamismahdollisuuksiin. Keskustelun kohteena on lähihoitajakoulutukseen liittyvät koulutusyhteistyön mahdollisuudet.

Suomalainen tapa järjestää ikäihmisten hoiva ja huolenpito kiinnostaa kiinalaisia. Kiinassa suunnitellaan vanhustenhuollon toteutusta kodin ulkopuolella ja rakennetaan palvelukeskuksia. Lähihoitajatutkinnon käynnistämistä valmistellaan yhteistyössä Tampereen seudun ammattiopisto Tredun kanssa.

Tredusta apua vanhustenhoidon kehittämiseen

Tredun koulutusosaaminen kiinnostaa kiinalaisia vierailijoita, koska Penglain kaupungin viranomaiset haluavat kehittää kaupunkinsa vanhustenhoitoa rakentamalla heille oman palvelukeskusalueen. Suunniteltu toiminta edellyttää myös alan opettajarekrytointia ja kouluttajien kouluttamista. Tarkoituksena on hankkia osaamista mittavaan kokonaisuuteen, jolla vastataan lähihoitaja- ja sairaanhoitajatarpeisiin vanhusten palvelukeskukseen.

Vierailu on jatkumoa Tredusta tehdylle koulutusviennin edistämismatkalle Kiinaan huhtikuussa. Vierailulla kävivät koulutusvientijohtaja Helena Koskinen, koulutuspäällikkö Tarja Haapala ja koulutuspäällikkö Teemu Kalliomäki. Mukana olivat myös mm. Kangasalan kaupunginjohtaja Oskari Auvinen ja Business Kangasala Oy:n toimitusjohtaja Päivi Kuusivaara. Matka suuntautui kolmeen kaupunkiin: Zhuhaihin, Panglaihin ja Xi´aniin.


Lisätietoja

Koulutusvientijohtaja
Helena Koskinen
puhelin 040 0236 990
sähköposti if.erepmat@neniksoK.aneleH


Teksti Tarja Luukko