Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Maahanmuuttajien kansainvälinen osaamiskeskustoiminta käynnistyi Tampereella

Julkaistu 2.5.2019 13.31

Maahanmuuttajien kansainvälinen osaamiskeskus eli Oske on Tampereen seudun maahanmuuttajille ja vieraskielisille kuntalaisille suunnattu palvelu. Tredu on mukana tarjoamassa apua koulutukseen hakeutumisessa ja koulutusvaihtoehdoissa.

Osken keskeisenä tavoitteena on nopeuttaa maahanmuuttajien koulutus- ja työllistymispolkuja sekä edesauttaa osaavan työvoiman saatavuutta Pirkanmaalla. Palvelun keskiössä on maahanmuuttajien osaamisen kehittäminen vastaamaan työelämän tarpeita.

Maahanmuuttajien kansainvälinen osaamiskeskus tarjoaa asiakkaille ohjausta työelämään, tukea työssä käymiseen, koulutusta, suomen kielen opetusta, osaamisen kartoitusta ja todentamista sekä ohjausta ja tukea elämän eri tilanteissa.

Työnhaussa Osaamiskeskuksen asiakkaita palvelevat työllisyyspalveluiden OMA-valmentajat, työelämämentorit ja digiohjaaja. Koulutuksessa ja koulutukseen hakeutumisessa voi saada apua Tredun opinto-ohjaajalta, ohjaavalta opettajalta, erityisopettajalta ja S2-opettajalta.

–Tampereen kaupungin tavoitteena on edistää maahanmuuttajataustaisten henkilöiden entistä nopeampaa työllistymistä ja osaamisen kehittämistä vastaamaan seudun yritysten työvoimatarpeita. Tulevaisuudessa kansainvälinen työvoima on entistä tärkeämpi osa kaupunkiseudun työmarkkinoita, kertoo kansainvälisen osaamisen päällikkö Mari Taverne Tampereen kaupungilta.

Osaamiskeskuksen palvelua tarjotaan kahdessa toimipisteessä. Työllisyyspalvelut ja Tredu toimivat osoitteessa Santalahdentie 10, 33230 Tampere. Pirkanmaan TE-toimisto toimii osoitteessa Pellavatehtaankatu 25, 33101 Tampere. Santalahdentiellä asiakkaita palvellaan arkisin klo 9.00–15.45.

Osaamiskeskuksen asiakkaaksi voit hakeutua lähettämällä sähköpostia osoitteeseen osaamiskeskus@tampere.fi tai soittamalla työllisyyspalveluiden numeroon 040 801 6581 (ma–pe klo 9.00–15.45).

Työ- ja elinkeinoministeriö sekä Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsivät Tampereen kaupungille vuodelle 2019 yhteensä 830 000 euron kokonaisavustuksen maahanmuuttajille suunnatun osaamiskeskustoiminnan käynnistämiseksi. Toiminta on käynnistynyt kevään 2019 aikana ja sitä toteutetaan yhteistyössä Tampereen kaupungin työllisyyspalveluiden, Tampereen seudun ammattiopisto Tredun ja Pirkanmaan TE-toimiston kanssa.


Lisätietoja

Kansainvälisen osaamisen palveluiden johtaja
Mari Taverne
puhelin 040 801 2686
sähköposti if.erepmat@enrevaT.iraM

Palvelupäällikkö
Iida Ruoranen
puhelin 044 431 4242
sähköposti if.erepmat@nenarouR.adiI

Kehittämispäällikkö
Anne Erkinheimo-Kyllönen
puhelin 044 431 4461
sähköposti if.erepmat@nenollyk-omiehnikre.enna