Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Tredun yhteishaussa hius- ja kauneudenhoitoala nuorten mielestä vetovoimaisin

Julkaistu 18.6.2019 8.32

Tampereen seudun ammattiopisto Treduun valittiin kevään yhteishaussa yhteensä 2231 uutta perustutkinto-opiskelijaa.

Tredun kaksi hius- ja kauneudenhoitoalan opiskelijaa. Toinen meikkaa toista peilin edessä.
 

Kaikkien toimipisteiden ja tutkintojen kesken eniten hakijoita suhteessa aloituspaikkoihin oli peruskoulupohjaisessa hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnossa. 1. toiveenaan koulutukseen haki yhteensä 135 hakijaa ja aloituspaikkoja oli 40.

Toiseksi suosituin peruskoulupohjainen koulutus oli media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto. 88 aloituspaikkaa tavoitteli 172 hakijaa.

Kolmanneksi eniten hakijoita suhteessa aloituspaikkoihin oli peruskoulupohjaisessa sähkö- ja automaatioalan perustutkinnossa. Ensisijaisena toiveenaan koulutukseen haki 181 hakijaa ja aloituspaikkoja oli 108.

Ylioppilaspohjaisissa tutkinnoissa media-ala kiinnosti eniten

Ylioppilaspohjaisissa tutkinnoissa suosituin hakukohde oli media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto. Koulutukseen haki 1. toiveenaan 44 hakijaa ja aloituspaikkoja oli 22.

Toiseksi suosituin koulutus oli hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, johon haki 36 hakijaa ja aloituspaikkoja oli 20.

Kolmanneksi suosituimmaksi ylioppilaspohjaiseksi hakukohteeksi nousi sosiaali- ja terveysalan perustutkinto. Lähihoitajan opintoja tavoitteli 46 hakijaa, joista 30 valittiin Treduun.

Eniten aloituspaikkoja oli liiketoiminnan perustutkinnossa (292), sosiaali- ja terveysalan perustutkinnossa (265) ja ravintola- ja cateringalan perustutkinnossa (216). Ylioppilaispohjaisissa koulutuksissa eniten aloituspaikkoja löytyi liiketoiminnan perustutkinnosta, seuraavaksi eniten sosiaali- ja terveysalan perustutkinnossa ja kolmanneksi eniten media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnossa.

Peruskoulupohjaisissa ja ylioppilaspohjaisissa perustutkinnoissa 1. hakutoiveenaan opiskelupaikkaa Tredusta tavoitteli yhteensä 2598 hakijaa ja 2. hakutoiveenaan 2285 hakijaa. Yhteensä kevään yhteishaussa Treduun haki opiskelemaan 9101 hakijaa. Kevään yhteishaussa Tredusta oli mukana yhteensä 26 eri perustutkinnon koulutusta.

Opiskelijavalinnan tulokset julkaistiin 13.6. ja opiskelupaikka tulee ottaa vastaan viimeistään 27.6.2019 klo 15.

Tiedot Treduun valituista uusista opiskelijoista sekä ohjeet opiskelupaikan vastaanottamiseen löytyvät Tredun nettisivujen etusivulta Ajankohtaista-palstalta. Uudet opiskelijat aloittavat opintonsa 7. päivä elokuuta.

Lisätietoja:
TreduNavi-hakupalvelu
tredu.haku@tampere.fi

Muokattu 18.6.2019 klo 8.56: Tiedotteesta korjattu yhteishaun hakijamäärän numerovirhe.