Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Vuoden 2019 oppisopimusopiskelija valmistui Tredusta

Julkaistu 17.10.2019 13.39

Vuoden 2019 oppisopimusopiskelijana palkittiin Tredusta valmistunut leipuri-kondiittori Admir Sisic.

 

Kuva: Opetusministeri Li Andersson ja palkittu oppisopimusopiskelija Admir Sisic.

Sisic työskentelee Leivon Leipomossa Tampereella. Sisic sai tunnustuksensa torstaina 17.10. pidetyssä opetus- ja kulttuuriministeriön järjestämässä ammatillisen koulutuksen seminaarissa Helsingin Paasitornissa. Palkinnon jakoi opetusministeri Li Andersson. Suomen Oppisopimusosaajat ry (Opso ry) on valinnut tunnustuksen saajan koulutuksenjärjestäjien lähettämien ehdotusten perusteella.

Sisic aloitti opintonsa Kangasalan toimipisteessä ja sai kesätyöpaikan Leivon Leipomosta.

– Kuulin opettajaltani oppisopimuskoulutuksesta. Opettaja kertoi työn ja opiskelun yhdistämisen nopeuttavan tutkinnon saamista.

Oppisopimuksessa tutkinnon perusteisiin kuuluvia tehtäviä opitaan työpaikalla, osaaminen osoitetaan näytöillä ja pisteytetään opinnoiksi. Leipomon työnjohtaja suositteli hyväksi työntekijäksi osoittautuneen Sisicin palkkaamista oppisopimuksella. Sisicillä oli taustalla usean vuoden kokemus leipomoalalta kotimaassaan Bosnia-Hertsegovinassa, mutta ei tutkintoa. Alan hän kokee itselleen tärkeäksi ja sydäntä lähellä olevaksi.

– Työskentelin pienessä yksityisessä leipomossa, koska tunsin sen pomon. Ammatissa on tärkeää rakastaa sitä mitä tekee. Jos ei rakasta, niin se ei toimi. Arvelen palkitsemiseni taustalla olevan ahkeruuteni sekä koulussa että työssä, sillä minulla on oppimisen halua ja motivaatiota. Myös kielitaidon kehittymisestä käytännön työssä on ollut minulle paljon hyötyä.

Oppisopimuskoulutuksessa opiskelija on työsuhteessa ja osaaminen hankitaan pääosin työpaikalla. Tredussa oppisopimuksella voi suorittaa minkä tahansa toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan. Oppisopimus on joustava tapa hankkia ammatti, suorittaa ammattiopinnot loppuun tai saada räätälöityä lisäkoulutusta omassa työpaikassa. Vuosittain Tredussa opiskelee n. 2500 oppisopimusopiskelijaa. Suosituimmat alat ovat: liiketoiminta, logistiikka, puhtaus- ja kiinteistöpalveluala, rakennusala sekä sosiaali- ja terveysala.

Parhaillaan vietetään Oppisopimusviikkoja. Oppissopimusviikkojen pääjärjestäjänä toimii Opso ry ja yhteistyökumppanina Suomen Yrittäjät ry. Viikkoja vietetään 7.–20.10.2019 ja ne huipentuvat oppisopimuspalkintojen jakamiseen Helsingissä. Muita oppisopimuspalkinnon saajia ovat vuoden työpaikkaohjaajan palkinnon saanut Kari Lillberg Keminmaasta (Oulun Kuivastekniikka Oy / Ammattiopisto Lappia), vuoden työnantaja alle 20 henkilöä työllistävässä yrityksessä Lassen Metalli Oy Oulusta (Oulun seudun ammattiopisto OSAO) sekä vuoden työnantaja yli 20 henkilöä työllistävässä yrityksessä mediatalo KPK Yhtiöt Oyj Kokkolasta (Keski-Pohjanmaan ammattiopisto Kpedu).

Ulkoinen linkkiKatso Tredun media-alan opiskelijoiden Aleksi Jalaskosken, Elli Silvanin sekä Luukas Anttilan tekemä video Sisicistä kilpailua varten.

Ulkoinen linkkiLue lisää oppisopimuskoulutuksesta: oppisopimus.fi


Lisätietoja

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu, Yritys- ja työnantajapalvelut, oppisopimuspalvelut
Oppisopimuspäällikkö
Liisa Klinge
puhelin 050 540 5309
sähköposti if.erepmat@egnilK.asiiL


Teksti Tredun viestintä ja markkinointi

Kuvat Hanna Orava