Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Esitys lautakunnalle: Tredun toiminta jatkuu Orivedellä ja Virroilla

Julkaistu 29.8.2019 15.02

Elinvoima- ja osaamislautakunnalle esitetään päätettäväksi, että Tampereen seudun ammattiopisto Tredu jatkaa toimintaansa ammatillisen koulutuksen toteuttajana Orivedellä ja Virroilla. Elinvoima- ja osaamislautakunta päättää Oriveden ja Virtain toimipisteiden ammatillisen koulutuksen toteuttamisesta torstaina 5.9.2019.

Nuorten ryhmämuotoinen ammatillinen perustutkintokoulutus Oriveden ja Virtain toimipisteissä jatkuu. Yhteishakuun perustuvan koulutuksen järjestämistä ja alueen koulutustarvetta ja laajuutta arvioidaan jatkossa kriittisesti vetovoiman ja rahoituskehityksen näkökulmasta.

Lisäksi lautakunnalle esitetään, että Virroilla toteutettavaa ammatillista koulutustarjontaa täydennetään yhteistyössä Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedun kanssa. Tredun Virtain toimipiste ja Sedun Ähtärin yksikkö laativat sopimuksen, jonka mukaan ne tarjoavat yhteistyönä nuorten ja aikuisten työpaikkapainotteisia koulutuspalveluja Virroilla. Virtain nuoria ohjataan käyttämään enemmän Sedun Ähtärin yksikön koulutuspalveluja.

Aluepalvelumalli ottaa huomioon alueen erityispiirteet

Nuorten ryhmämuotoisen koulutuksen lisäksi Orivedellä ja Virroilla esitetään toteutettavaksi Tredun aluepalvelumalli 31.7.2022 mennessä. Aluepalvelumallissa painottuu työpaikoilla tapahtuva koulutus ja oppisopimuskoulutus. Mallia kehitetään yhteistyössä kuntien ja paikallisen elinkeinoelämän kanssa.

Aluepalvelumallin yhteydessä uudistetaan koulutuspalveluja, suunnataan toimintaa kunnan elinkeinoelämän painopisteiden mukaan ja laaditaan tavoitteelliset kumppanuussopimukset eri yhteistyötahojen kanssa. Aluepalvelumallissa tarjotaan myös aikuiskoulutusmahdollisuuksia, otetaan kumppanit mukaan koulutuksen kehittämiseen ja edistetään toiminnan taloudellista kestävyyttä.

Aluepalvelumalli on Tampereen seudun ammattiopisto Tredussa kehitetty uusi malli, jota viedään eteenpäin laatimalla jatkossa Tampereen ympäristökuntien toimipisteisiin oma kehittämissuunnitelma, jossa otetaan huomioon kunkin kunnan ja alueen erityispiirteet.

Oriveden ja Virtain toimipisteistä tehtiin myös ulkopuolinen selvitys, jossa kartoitettiin ammatillisen koulutuksen eri vaihtoehtoja alueella. Selvitystä on hyödynnetty taustamateriaalina Oriveden ja Virtain toimipisteiden toiminnan kehittämisessä.

Selvityksessä esitetyistä muista toimenpiteistä, kuten mahdollisista kaksoistutkinnoista, sovitaan yhdessä Oriveden ja Virtain kaupunkien kanssa.


Lisätietoja

Johtaja, ammatillinen koulutus
Outi Kallioinen
puhelin 044 423 5473


Teksti Johanna Toivanen