Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Tredun opiskelijoille jälleen mukavia stipendejä

Julkaistu 31.5.2019 14.25

Tampereen seudun ammattiopisto Tredun opiskelijoille jaetaan tänä keväänä yhteensä noin 64 000 euron edestä stipendejä. Stipendien saajia on yhteensä yli 500 henkilöä. Suurimmat stipendit ovat 750 euroa ja 1000 euroa.

Stipendejä myönnetään Tredun opiskelijoille eniten Tampereen seudun ammattiopiston opintojen edistämisrahastosta. Lisäksi on muita tahoja ja kaupungin rahastoja, joista Tredun opiskelijoille maksetaan stipendejä, kuten Tampereen seudun ammattiopiston liiketoiminnan koulutuksen stipendirahasto ja Tampereen seudun ammattiopiston metsäalan koulutuksen stipendirahasto.

Rahat leivontatarvikkeisiin

Yksi iloinen Tredusta valmistuva ja mukavan stipendin saaja on Iida Tammenjoki Hepolamminkadun toimipisteestä. Hän valmistuu elintarvikealan perustutkinnosta, leipomoalan osaamisalalta.

– Olihan se kiva yllätys jo, että minua ehdotettiin stipendin saajaksi. Stipendi tuo varmuutta omaan osaamiseen. En vielä tiedä, mihin käytän rahat, mutta varmaan ainakin leivontavälineisiin, Ida Tammenjoki kertoo.

Yritykset ja yhteisöt tukevat

Verrattain suuret stipendit ovat mahdollisia työelämäyhteyksien turvin. Tredun opiskelijoille lahjoittavien yritysten ja tahojen joukko on mittava. Esimerkiksi yrityksen omalle toimialalle kouluttautuvia, opinnoissaan menestyneitä nuoria halutaan kannustaa ja tukea.

Tredusta on lähestytty vuosittain lahjoittajia ja tarjottu mahdollisuutta tukea opiskelijoita. Useat yritykset ovat tarttuneet tilaisuuteen ja osoittaneet tukeaan opiskelijoille stipendien muodossa. Lahjoittajia ovat muun muassa Tampereen Ammattiklubi ry, Tampereen kauppayhdistyksen säätiö, C.V. Åkerlundin mediasäätiö, Auno ja Mauri Riutun säätiö, Tammer-Tukku Oy, Lions Club Pirkkala ry, Antti ja Airi Soljan säätiö ja Björkqvistin rahasto.

Stipendejä voidaan jakaa kaikissa lukuvuoden aikaisissa valmistujaistilaisuuksissa opinnoissaan menestyneille. Stipendit maksetaan pääasiassa suoraan opiskelijoiden tileille.


Lisätietoja

Johdon assistentti
Kati Ylä-Mäihäniemi
puhelin 050 560 8151
sähköposti if.erepmat@imeinahiaM-alY.itaK


Teksti Tarja Luukko