Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Pohjanmaa, Kainuu ja Ylä-Savo hakevat osaajia Tampereen Rekrytorilta

Julkaistu 8.2.2019 7.00

Työn ja tekijöiden kohtaamispaikka Rekrytori–Koulutori kerää ennätysmäärän yrityksiä, yhteisöjä ja oppilaitoksia Tampereen Ratinan kauppakeskukseen keskiviikkona 13. helmikuuta klo 11 – 17.

– Tästä tulee suurin koskaan Tampereen keskustassa järjestetty rekrytointitapahtuma. Yrityksiä, yhteisöjä ja oppilaitoksia on mukana kaikkialta maasta yli 100, kertoo Rekrytori-Koulutorin vastaava tuottaja Mikko Honkala.

Työpaikat esittäytyvät Ratinan 1. kerroksessa ja oppilaitokset sekä yhteisöjen tarjonta on esillä 2. kerroksessa.

Rekrytorin tavaramerkeiksi muodostuneet CV-videobaari ja Pikarekry kuuluvat tapahtuman ohjelmaan. CV-videobaarissa työnhakija voi tehdä maksutta esittelyvideon oman työnhakunsa tueksi. Linkkilista lähetetään myös työnantajille tapahtuman jälkeen. Pikarekryn eli muutamin minuutin lyhyellä juttutuokioilla pyritään saamaan ensimmäinen kättely aikaiseksi.

Entiseen tapaan Tampereen seudun ammattiopisto Tredun parikymmentä liiketalouden opiskelijaa auttaa kauppakeskuksen opastuksessa. Tredun opiskelijoita on myös puoli tusinaa rakentamassa tapahtumaa.

Tuhansia etsitään töihin

Valtakunnallisesti työnantajat arvioivat palkkaavansa yli 8 000 ihmistä seuraavan vuoden aikana. Luku kasvaa sitä mukaa, kun työnantajat vastaavat ennakkokyselyyn.

– Työpaikoista jälleen yli puolet on muualla kuin Tampereella. Kesätyöpaikkoja on jaossa tuhansia. Esimerkiksi Särkänniemi palkkaa kesäksi 420 ja Tampereen kaupunki 700 nuorta, sanoo Honkala.

– Kiintoisa ajan ilmiö on se, että muu Suomi on havahtunut etsimään osaajia Tampereelta. Rekrytorilla on mukana jo kolme maakuntaa eli Pohjanmaa, Kainuu ja Ylä-Savo.

Honkalan mukaan osaajapula estää yrityksiä kasvamasta. Toinen jatkuvasti vahvistuva ilmiö on se, että yritykset etsivät tähtiä jo töissä olevista. Tämä avaa uusia ovia työhaluisille työttömille, Honkala arvioi.

Ratinan jälkeen seuraava Rekrytori–Koulutori järjestetään Tullintorin kauppakeskuksessa 10. huhtikuuta klo 11 – 17.

Lisätietoja:

Mikko Honkala
vastaava tuottaja, Rekrytori–Koulutori,
040 522 7306