Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Tampereelle avustus maahanmuuttajien osaamiskeskustoimintaan

Julkaistu 16.1.2019 9.31

Tampereen kaupungille myönnettiin 830 000 euron avustus maahanmuuttajien työllistymisen edistämiseen.

Tampereen kaupungille on myönnetty vuodelle 2019 yhteensä 830 000 euron kokonaisavustus maahanmuuttajille suunnatun osaamiskeskustoiminnan käynnistämiseksi. Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt rahoitusta Tampereen kaupungin työllisyyspalveluille ja opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt rahoitusta Tampereen seudun ammattiopisto Tredulle.

Avustus on osa viiden miljoonan euron kokonaisuutta, joka myönnettiin viidelle kunnalle Suomessa. Toiminnan tarkoituksena on nopeuttaa maahanmuuttajien työllistymistä tuomalla kotoutumista edistävät palvelut yhteen sekä kehittää maahanmuuttajien koulutuspolkuja ja koulutuksen aikaisia tukitoimia.

Mukana yhteistyössä työllisyyspalveluiden ja Tredun kanssa ovat Pirkanmaan ELY-keskus ja TE-toimisto, seudun ammatilliset oppilaitokset sekä sosiaali- ja terveyspalveluiden toimijat.

Maahanmuuttajien osaamiskeskustoiminta mahdollistaa monialaisen yhteistyön ja palvelutarjonnan, joka tukee Tampereella olevien maahanmuuttajien työllistymistä ja koulutukseen ohjautumista. Seudulla olevat maahanmuuttajat parantavat työvoiman saatavuutta seudun yrityksissä, kertoo kansainvälisen osaamisen päällikkö Mari Taverne Tampereen kaupungilta.

Osaamiskeskusmallia on kokeiltu Helsingissä, jossa on muutaman vuoden ajan toiminut Stadin osaamiskeskus. Keskus toimii Stadin ammattiopiston yhteydessä ja ohjaa maahanmuuttajia koulutukseen ja töihin.

Aiomme Tampereella ottaa mallia Helsingin hyvistä kokemuksista ja osaamisesta, mutta samalla luoda uutta kokonaisuutta, joka mahdollistaa laaja-alaisemman yhteistyön sekä työllisyydenhoidon, koulutustoimijoiden että sosiaali- ja terveyspalveluiden välillä, jatkaa Taverne.

Tampereella osaamiskeskustoiminnan muotoilu on käynnistynyt ja asiakaspalvelutoiminta on tarkoitus käynnistää kevään 2019 aikana.


Lisätietoja

Työllisyyspalvelut
Kansainvälisen osaamisen palveluiden johtaja
Mari Taverne
puhelin 040 801 2686
sähköposti if.erepmat@enrevaT.iraM

Tredu
Kehittämispäällikkö
Anne Erkinheimo-Kyllönen
sähköposti if.erepmat@nenollyk-omiehnikre.enna