Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Tredun toiminta siirtyy Koivistontieltä muihin toimipisteisiin vuoden 2020 alussa

Julkaistu 25.4.2019 10.31

Tampereen seudun ammattiopisto Tredun koulutustoiminta päättyy Koivistontien toimipisteessä ja siirtyy Tredun muihin Tampereen toimipisteisiin 1.1.2020 alkaen. Elinvoima- ja osaamislautakunta päätti asiasta 24.4.2019.

Tredun Koivistontien toimipisteen julkisivu
 

Päätös Koivistontien toimipisteen koulutustoiminnan siirtymisestä muihin toimipisteisiin ja vuokrasopimuksen irtisanomisesta perustuu lautakunnan 14.11.2018 hyväksymän Tredun palveluverkkosuunnitelman perusteluihin. Niiden mukaan Tredussa tarkastellaan kaikkia toimitiloja toimintojen tiivistämiseksi ja tilojen käytön tehostamiseksi.

Lautakunta päätti myös, että Tredun Oriveden ja Virtain toimipisteiden osalta käynnistetään selvitys, jossa kartoitetaan ammatillisen koulutuksen eri vaihtoehtoja alueella. Selvitystyöryhmään kutsutaan edustajat Tredun omistajakunnista ja muilta alueellisen ammatillisen koulutuksen järjestäjätahoilta. Lisäksi työryhmään nimetään Tredun asiantuntijoita. Työn on tarkoitus valmistua 30.6.2019 mennessä.

Koivistontien toimipisteessä koulutetaan puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan, rakennusalan, talotekniikan, tekstiili- ja muotialan, teknisen suunnittelun ja turvallisuusalan opiskelijoita sekä järjestetään ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavaa koulutusta. Tredulla on Koivistontien toimipisteessä käytössään 12 802 m2 tilakokonaisuus. Toimipisteessä on kaikkiaan noin 740 opiskelijaa, henkilökunnan määrä on 67.

Opetus siirtyy Tredun Ajokinkujalla, Hepolamminkadulla ja Sammonkadulla toimiviin toimipisteisiin. Muutoksen yhteydessä on suunniteltu Hepolamminkadulla sijaitsevan Valimoinstituutin tilojen ottamista toiseen käyttötarkoitukseen. Valimoalan koulutusta jatketaan teoriaopintojen osalta joustavasti oppilaitoksen eri toimipisteissä ja kehitetään työelämän ympäristöissä toteutettavaksi.

Turvallisuusalan koulutus on suunniteltu siirrettäväksi joko Sammonkadun tai Hepolamminkadun toimipisteeseen, talotekniikan koulutus Ajokinkujan toimipisteeseen ja tekstiili- ja muotialan koulutus joko Sammonkadun tai Hepolamminkadun toimipisteeseen. Rakennusalan, teknisen suunnittelun sekä puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan koulutus siirtyvät Valimoinstituutin tiloihin.

Tilojen käytön tehostamisen taustalla ovat Tredun taloustilanteen tuomat paineet, joista tärkeimpiä ovat ammatilliseen koulutukseen kohdistunut valtionrahoituksen merkittävä vähentyminen koulutusuudistuksen myötä ja Tredun tilikauden 2018 alijäämäinen tulos. Tredun tilavuokrat ovat tällä hetkellä yhteensä noin 17 miljoonaa euroa eli noin 20 prosenttia toimintamenoista. Kun Koivistontien toimipisteestä luovutaan, tilakustannuksissa syntyy noin 890 000 euron vuosittainen säästö.


Lisätietoja

Johtaja, ammatillinen koulutus
Outi Kallioinen
puhelin 044 423 5473
sähköposti if.erepmat@nenioillaK.ituO


Teksti Johanna Toivanen