Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Tredu ja Nokian lukio yhteisiin tiloihin Kankaantaankadulle vuonna 2022

Julkaistu 27.3.2019 18.57

Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Nokian toimipisteen uusien tilojen ja samaan kokonaisuuteen tulevan Nokian lukion tilojen suunnittelu on alkanut Nokian Kankaantaankadulla. Uudisrakennus korvaa sekä Tredun Kivimiehenkadun että Tredun Kankaantaankadun nykyisten toimipisteiden tilat.

Tampereen kaupungin elinvoima- ja osaamislautakunta hyväksyi osaltaan 27.3.2019 Tredun Nokian toimipisteen ja Nokian lukion yhteisen uudisrakennuksen tarveselvityksen jatkosuunnittelun pohjaksi.

Tavoitteena on ollut ottaa rakennus käyttöön vuoden 2022 alussa, mutta aikataulu tulee tarkentumaan suunnitteluvaiheessa.

Hankkeen investoijana toimii Tredu-Kiinteistöt Oy, jolta Nokian kaupunki ja Tampereen kaupunki vuokraavat tilat. Tampereen kaupunki vuokraa tilat edelleen Tredulle ja Pirkanmaan Voimia Oy:lle.

Uudisrakennus nousee Tredun nykyisen toimipisteen tontille, jossa se korvaa nykyiset A- ja B-talot. Tredun Kankaantaankadun toimipiste toimii tällä hetkellä osittain väistötiloissa. Lautakunnan aiemmin tekemän päätöksen mukaisesti Tredu luopuu Kivimiehenkadun kiinteistöstä, kun Kankaantaankadun uusi rakennus valmistuu.

Vaihtoehtona selvitettiin aikaisemmin mallia, jossa Tredun Kivimiehenkadun toimipiste säilyisi ja koulutusalat jaettaisiin kahteen eri toimipisteeseen. Selvityksessä todettiin, että ammatillisen koulutuksen toiminnan keskittäminen Nokialla yhteen toimipisteeseen tuo merkittäviä toiminnallisia ja pedagogisia etuja.

Erityistä etua hankkeelle tulee nyt vahvistuvasta lukioyhteistyöstä. Kustannussäästöjä syntyy yhteisissä tukipalveluissa sekä yhteiseen käyttöön varustettavissa tiloissa ja laitteissa.

Tilaa yhteensä noin tuhannelle opiskelijalle

Rakennuksesta varataan tilaa Tredulle lähiopetuksessa olevien opiskelijoiden määrän mukaan eli yhteensä noin 494 opiskelijalle. Lukion yhteyteen tulee tilat kaikkiaan noin 480 opiskelijalle. Oppilaitosten henkilöstön määrä on yhteensä noin 100.

Rakennuksen tilaohjelman mukainen hyötyala (hym2) on noin 8 070 hym2, josta Tredun omaan käyttöön tulee 4 297 hym2, Nokian kaupungin käyttöön 1 393 hym2 ja yhteiseen käyttöön 3 070 hym2.

Suunnitelman mukaan teknisten alojen korkeat hallitilat sijoitellaan omaksi kokonaisuudekseen. Lukion ja Tredun osin yhteiskäytössä olevat yleisopetustilat, liiketoiminnan ja sosiaalialan ammatillisen opetuksen tilat sekä taito- ja taideaineiden tilat on ryhmitelty solumaisina kokonaisuuksina kahteen kerrokseen aula- ja ruokailutilojen ympärille. Valmentavan opetuksen, erityisopetuksen ja kymppiluokan tilat sijoitetaan lähekkäin omaksi tilaryhmäkseen. Halli- ja aulatilojen välissä on teknisten alojen opetus- ja sosiaalitiloista muodostuva vyöhyke.

Lukion ja Tampereen seudun ammattiopiston opiskelija- ja ruokahuolto järjestetään yhteisissä tiloissa ja liikunta tapahtuu liikuntahallista vuokrattavilla vuoroilla. Osa yleisopetuksen tiloista sekä taitoaineiden ja pienryhmätyöskentelyyn varattavat tilat tulevat Tredun ja lukion yhteiseen käyttöön.

Oppilashuollon tilat sijoittuvat aulan yhteyteen. Rakennuksessa on väestönsuoja. Lukion ja Tredun opettajat jakavat yhteiset työskentely- ja taukotilat.

Rakennushankkeen investointikustannukset ovat alustavan kustannusarvion mukaan 26,3 miljoonaa euroa, josta Tredun osuus olisi 17,45 miljoonaa euroa.

Tarveselvitysesityksen on valmistellut hankeryhmä, joka koostui Tampereen kaupungin Kiinteistöt, tilat ja asuntopolitiikka -palveluryhmän, Nokian kaupungin, Nokian lukion, Tampereen seudun ammattiopisto Tredun, Pirkanmaa Voimia Oy:n, Tredu-Kiinteistöt Oy:n ja Tampereen Tilapalvelut Oy:n edustajista.


Lisätietoja

Hankearkkitehti
Outi Leppänen
puhelin 040 642 7519
sähköposti if.erepmat@nenappeL.ituO

Johtaja, ammatillinen koulutus
Outi Kallioinen
puhelin 044 423 5473
sähköposti if.erepmat@nenioillaK.ituO


Teksti Johanna Toivanen