Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Tredun opiskelijat menestyivät ammattitaidon SM-kilpailuissa

Julkaistu 24.5.2019 15.04

Suomen suurin ammatillisen koulutuksen tapahtuma Taitaja2019 järjestettiin tänä vuonna Joensuussa, viime vuonna kisailtiin Tampereella.

Kuvassa kilpailun avajaistunnelmissa Tredun opiskelija
Tredun opiskelija Serafima Mayorova kilpailun avajaistunnelmissa. Mayorova voitti Taitaja2019-kilpailussa parinsa kanssa prossia taloushallinnon alalla.

Ammattiin opiskelevat alle 21-vuotiaat kilpailivat tänä vuonna 43 lajissa yli neljän sadan kilpailijan voimin. Tampereen seudun ammattiopisto Tredun joukkue edusti kunnialla ammatillista koulutusta, kannusti toinen toisiaan ja menestyi.

Jokainen ylsi huippusuorituksiin kovatasoisessa kisassa. Kilpailutunnelma oli hyvä ja järjestelyt sujuivat hienosti. Tredun joukkueenjohtajana toimi opettaja Niina Reini.

- Voimme olla ylpeitä nuoristamme ja heidän tukitiimeistään koulutuksen saralla. Tredun Taitajat ovat Tredun arvojen mukaisesti reiluja, reteitä ja rohkeita. Jo semifinaalista saakka oli selvää, että "Mä teen tän ".

"Voitto tuli yllätyksenä"

Tredun opiskelijat nappasivat kahdessa lajissa kultaa, neljässä lajissa hopeaa ja neljässä lajissa pronssia. Painotuotteen suunnittelussa SM-kultaa voitti Tredun opiskelija Petra Suominen.

-Yritin kisoissa keskittyä tekemään parhaani ja olin tyytyväinen jo, että näin pitkälle pääsin. Voitto tuli iloisena yllätyksenä. Fiilis on aika mahtava ja olen ilonen, että lähdin kisaamaan. Jännitys oli huipussaan, kun palkintoja jaettiin. Kun menin hakemaan mitalia lavalle, tuntui että sydän hyppää rinnasta. Suosittelen kisaamista ja muutenkin itsensä haastamista kaikille, kannustaa tuore painotuotteen suunnittelun Suomen mestari Petra Suominen.

Onnea voittajille!

Tredusta mitaleille sijoittuneet:

SM-kultaa
Asiakaspalvelu ja myynti plus: Noora Linden
Painotuotteen suunnittelu: Petra Suominen

SM-hopeaa
kuljetuslogistiikka: Leevi Hautakoski
CAD suunnittelu: Iida Viitamäki
Painotekniikka: Karoliina Lähdemaa
Koneenasennus ja kunnossapito: Sampo Kärkkäinen ja Simo Elovirta

SM-pronssia
Asiakaspalvelu ja myynti: Emma Viitakangas
Taloushallinto: Diana Sviridova ja Serafima Mayorova
Koneenasennus ja kunnossapito: Mikko Koivula ja Markus Lahtinen
Kuljetuslogistiikka: Johannes Raulamo


Lisätietoja

Niina Reini
puhelin 040 806 4098
sähköposti if.erepmat@inieR.aniiN


Teksti Tarja Luukko