Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Suunnitelma: Tredun Koivistontien opetus siirretään muihin toimipisteisiin 2020

Julkaistu 22.3.2019 13.41

Tredun tilojen tiivistämisehdotusta valmistellaan Tampereen elinkeino- ja osaamislautakunnan käsittelyä ja mahdollista päätöstä varten 24.4.2019 kokoukseen. Nykyiset opetusalat on tarkoitus säästää. Kyse on tilankäytön tehostamisesta.

Tredun tilojen tiivistämisen ja Koivistontien toimipistettä koskevien suunnitelmien taustalla on ammatilliseen koulutukseen kohdistuneet leikkaukset. Valtion taholta Tredun rahoitusta on leikattu muutaman vuoden aikana yli 16 miljoona euroa.

Tredun tilojen käyttöä tiivistämällä turvataan opetuksen laatua ja määrää. Keskeinen keino kustannussäästöjen aikaansaamiseksi on vuokrakulujen karsinta.

Yksi ehdotus vuokrakulujen karsimiseksi on koulutustoiminnan siirtäminen Koivistontien toimipisteestä muihin Tredun tiloihin. Siirtyminen muihin tiloihin ei vähennä opiskelijoille tarjottavan opetuksen resursointia eikä opiskelupaikkojen määrää.

Kustannussäästöjen lisäksi muuton tavoitteena on varmistaa opiskelijoille mahdollisimman paljon lähiopetusta ja saada nykyistä useammalle opiskelijalle yhä tarkoituksenmukaisemmat oppimisympäristöt. Muutto toisiin tiloihin tarjoaa myös aiempaa paremmat mahdollisuudet valinnaisiin opintoihin ja monipuolisempaan yhteistyöhön alojen kesken.

Alustava aikataulu

Alustavien suunnitelmien mukaan Koivistontiellä opetus jatkuu pääosin normaalisti alkuvuoteen 2020 saakka. Koulutusalojen siirto tehdään porrastetusti pedagogiset näkökohdat ja alojen erityispiirteet huomioiden.

Yhteishaussa 2019 Koivistontien toimipisteeseen hakeneet uudet opiskelijat otetaan vastaan elokuussa Koivistontiellä.

Koivistontien toimipisteen henkilökuntaa ja nykyisiä opiskelijoita on tiedotettu alustavista suunnitelmista viikolla 12.

Perusteluja Koivistontien opetuksen siirtämiseksi

Kaikkia Tredun tiloja on tarkasteltu kriittisesti, ja tarkastelu jatkuu edelleen. Yhtenä johtopäätöksenä on päädytty esittämään Koivistontien opetuksen siirtämistä toisiin toimipisteisiin. Opetuksen siirron kannattavuutta perustellaan muun muassa Koivistontiellä edessä olevilla saneeraustarpeilla, joiden suuruus tällä hetkellä on noin 830 000 €.

Opetuksen siirtämisellä Koivistontieltä Tredun toisiin toimipisteisiin saavutetaan noin miljoonan euron tilavuokrasäästö vuosittain.

Lisäksi Koivistontien alojen siirroista ei aiheudu massiivisia korjausinvestointeja muualle. Tilojen käyttö Tredun muissa toimipisteissä tehostuu ja oppimisympäristöjen ja laitteiden yhteiskäyttö on mahdollista.

Asian valmistelusta tiedotetaan prosessin edetessä. Päätökset asiassa tekee Tampereen elinvoima- ja osaamislautakunta, jonka seuraava kokous on 24.4.2019.

Ilkka Hakala antaa lisätietoja opiskelijoiden asioihin Koivistontien opetuksen siirtoon liittyen. Ari Mäkitalo vastaa koulutusaloihin liittyvissä kysymyksissä ja Harri Jokinen palveluverkkosuunnitelmiin liittyvissä kysymyksissä.


Lisätietoja

Koulutuspäällikkö
Ilkka Hakala
sähköposti if.erepmat@alakaH.akklI

Koulutusjohtaja
Ari Mäkitalo
sähköposti if.erepmat@olatikaM.irA

Suunnittelupäällikkö
Harri Jokinen
sähköposti if.erepmat@nenikoj.t.irrah


Teksti Tarja Luukko