Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Tredun uudet opiskelijat aloittavat ammatillisen polkunsa keskiviikkona

Julkaistu 6.8.2019 13.28

Tampereen seudun ammattiopisto Tredussa aloittaa 7. elokuuta 2600 uutta perustutkinto-opiskelijaa. Suurin osa uusista opiskelijoista haki Treduun keväällä toisen asteen yhteishaussa. Myös jatkavat opiskelijat palaavat opintojen pariin elokuun toisen viikon aikana.

Tredun opiskelijoita mainoskuvassa. Tyttö ja poika vierekkäin.
 

Kevään yhteishaussa peruskoulupohjaisista koulutuksista suosituimpia aloja olivat hius- ja kauneudenhoitoala, media- ja kuvallinen ilmaisu ja sähkö- ja automaatioala.

Vuoden 2018 alusta alkaen ammatillisen koulutukseen on voinut hakeutua yhteishaun lisäksi myös jatkuvan haun kautta joustavasti ympäri vuoden. Kuluvan vuoden aikana Tredussa on aloittanut 1300 jatkuvan haun kautta hakeutunutta perustutkinto-opiskelijaa. Jatkuvan haun opiskelijamäärät muuttuvat jatkuvasti, sillä opiskelijat aloittavat opintonsa joustavasti.

Jatkuva haku on sopiva vaihtoehto esimerkiksi niille, jotka jäivät yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa tai ovat jo suorittaneet aiemman tutkinnon tai lukion päättötodistuksen. Jatkuva haku sopii alanvaihtajille. Se mahdollistaa opintojen aloituksen ympäri vuoden ja osaamisen kehittämisen tiiviissä yhteistyössä työelämän kanssa.

Uusien opiskelijoiden opinnot alkavat henkilökohtaisen osaamisen kehittämisen suunnitelman (HOKS) tekemisellä.

Edit: 8.8.2019 klo 9.35 Lisätty tarkennus: "Suurin osa uusista opiskelijoista haki Treduun keväällä toisen asteen yhteishaussa".