Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Ammatillisen koulutuksen yhteishaku alkaa tiistaina 19.2.

Julkaistu 18.2.2019 13.28

Kevään 2019 yhteishaku on 19.2.–12.3. Yhteishaussa jatko-opiskelupaikkaa voivat pääasiassa hakea peruskoulun tai lukion päättäneet, joilla ei ole aikaisempaa tutkintoa.

Tredun kampanjakuva
 

Yhteishaun hakemukseen voi merkitä 1–5 hakutoivetta. Hakutoivejärjestys on sitova. Jos hakija tulee hyväksytyksi ylemmälle hakutoiveelle, häntä ei voida valita alempiin hakutoiveisiin. Ylemmän hakutoiveen opiskelupaikan hylkääminen ei muuta tilannetta.

Hakuaika päättyy 12.3. kello 15. Opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan Tredun nettisivuilla aikaisintaan 13.6. Hakijan on otettava opiskelupaikka vastaan 27.6. mennessä. Varasijat ovat voimassa 16.8. asti.

Tredussa on valittavana 26 perustutkintoa. Koulutustarjontaan voi tutustua tarkemmin Tredun verkkosivuilta, jonka linkki löytyy tiedotteen lopusta. Tredun sivulta on suorat linkit Opintopolun sivulle, jossa hakeutuminen tapahtuu.

Yhteishaun aikaan voi hakea myös englanninkielisiin perustutkintoihin erillishaussa Tredun internetsivujen kautta. Tarjolla kolme englanninkielistä koulutusta: peruskoulupohjaiset Vocational Qualification in the Restaurant and Catering Service, Waiter or Waitress ja Vocational Qualification on Business Management sekä lukio- tai ylioppilaspohjainen Vocational Qualification in the Tourism Industry, Hotel Services.

Tärkeitä huomioita hakulomakkeen täyttämisessä

Hakijan on hyvä huomioida muutama seikka hakulomaketta täyttäessään. Hakulomakkeelle tulee ilmoittaa voimassa oleva sähköpostiosoite. Opetushallitus lähettää tiedon valintojen tuloksista tähän sähköpostiosoitteeseen. Opiskelemaan hyväksytyt saavat linkin opiskelupaikan vastaanottamiseen sähköpostilla.

Opetushallituksen sähköisen tuloskirjeen lisäksi Tredu lähettää valituille valintakirjeen sähköpostitse. Valintakirjeen vastaanottamiseksi hakijan on valittava lomakkeesta kohta "Hyväksyn, että oppilaitos voi toimittaa päätöksen opiskelijavalinnasta sähköpostiin".

Kevään 2019 yhteishaussa Tredussa ei järjestetä soveltuvuuskokeita sosiaali- ja terveysalan, kasvatus- ja ohjausalan ja turva-alan koulutuksissa.

Kysy lisää Tredun yhteishausta, hakulomakkeen täyttämisestä ja koulutustarjonnasta:

TreduNavi hakupalvelu
sähköposti: tredu.haku@tampere.fi
puhelin 040 170 5649
avoinna ma–pe klo 9–15

Edit: 19.2. klo 9.20 lisätty Tredun yhteishaun englanninkieliset koulutukset ja väliotsikko.


Teksti Nette Tuominen