Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Tredun rakennusalan jätepuuta lahjoitetaan Nokian alakouluille

Julkaistu 21.5.2019 16.06

Tredun Kivimiehenkadun toimipiste osallistuu Nokia-viikkoon lahjoittamalla opinnoista ylijäänyttä puutavaraa kolmelle alakoululle Nokialla. Rakennusalan opinnoista syntyy lukuvuoden aikana jonkin verran käyttökelpoista puutavaraa, joka hävitettäisiin jätepuuna pois. Puutavara ei sovellu enää rakennusalan koulutuksen käyttöön, mutta alakoulujen tunneilla sitä voidaan edelleen hyödyntää.

Tredun rakennusalan opiskelijat tekevät töitä.
 

Kivimiehenkadun toimipistepäällikkö Marja Lehtisaaren mukaan Tredu haluaa lahjoituksella muistuttaa kierrätyksen ja kiertotalouden tärkeydestä, jota oppilaitoksetkin voivat toiminnassaan toteuttaa.

Taivalkunnan koulun rehtori Marika Pajunen kertoo, että puutavaraa tullaan käyttämään kovien materiaalien käsitöissä eli esimerkiksi teknisen työn tunneilla.

– Eri luokka-asteilla tehdään paljon erilaisia puukäsitöitä, joihin hankitaan materiaalit aina koulun varoilla, kertoo Pajunen.

Pajunen on iloinen Tredun lahjoituksesta ja yhteistyöstä, sillä määrärahojen ollessa pieniä, koululta säästyy rahaa ja hyvä materiaali ei mene roskiin.

Taivalkunnan koulun yksi kevään symboleista on linnunpönttöjen rakentaminen. Oppilaat ovat ahertaneet pönttöjen parissa jo vuodesta 2011.

– Olemme myyneet pönttöjä muun muassa Nokian messuilla. Projekti on osa koulumme yrittäjyyskasvatusta.

Toisinaan pönttöjen materiaaleja on kerätty lahjoituksina kyläläisiltä. Tulevana lukuvuonna pöntöt valmistetaan Tredun vanhoista materiaaleista.

Tredun logistiikan opiskelijat kuljettavat materiaalit Taivalkunnan, Tottijärvi-Vahalan ja Nokian-Viholan kouluille keskiviikkona 22.5.

Tempaus on osa Nokia-viikkoa. Viikko on yhteisöllinen kevätfestivaali, joka tarjoaa yli sata tilaisuutta ja tapahtumaa. Niissä voi tutustua Nokian palveluihin, vapaa-ajan harrastusmahdollisuuksiin, järjestöihin ja seuroihin. Nokia-viikkoa vietetään 18.–26.5.


Lisätietoja

Koulutuspäällikkö
Marja Lehtisaari
puhelin 040 806 3151
sähköposti if.erepmat@iraasitheL.ajraM