Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Tredun strategiarahoitusta käytetään tilojen uudistamiseen ja HOKS:n hyödyntämiseen opetuksessa

Julkaistu 6.5.2019 10.53

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi Tampereen kaupungille strategiarahoitusta ammatilliseen koulutukseen 1,4 miljoonaa euroa. Viime ja tämän vuoden strategiarahoitusta on tarkoitus käyttää kuluvan vuoden aikana 1,5 miljoonaa euroa.

Strategiarahaa myönnettiin kolmeen eri kohteeseen:
Tilojen ja laitteiden käytön uudistaminen, 500 000 euroa
Ydinprosesseihin liittyvän osaamisen varmistaminen, 700 000e
Lentokoneasennuskoulutuksen valtakunnallinen kehittäminen, 200 000e

Tilojen ja laitteiden käytön uudistamiseen myönnettyä strategiarahaa käytetään Åkerlundinkadun ja Koivistontien toimipisteiden muuttotöiden kustannuksiin. Muuttotöissä kuluja tulee muun muassa muuton valmisteluista ja varsinaisista muutto- ja remonttitöistä.

Tarkennuksia HOKS:n hyödyntämiseen koulutuksessa

Ydinprosesseihin liittyvän osaamisen varmistamiseen myönnettiin 700 000 euroa. Raha tullaan käyttämään henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman eli HOKS-prosessin sekä koulutussopimus- ja oppisopimusprosessin kehittämiseen ja henkilöstön osaamisen varmistamiseen. Koko opetushenkilöstölle tehdään osaamiseen liittyvät kartoitukset strategiahankkeen alussa ja päättyessä. Alkukartoituksen tulosten perusteella suunnitellaan uusia toimenpiteitä henkilöstön osaamisen kehittämiseen. Uusia tapoja ovat esimerkiksi erilaiset valmennukset ja koulutustilaisuudet.

HOKS-prosessin kohdalla erityistä huomiota kiinnitetään HOKS:n ensikertaisen hyväksymisen aikatauluun, HOKS:n päivityksiin ja HOKS:n aitoon hyödyntämiseen koulutuksessa. Työelämän palveluprosessien (koulutussopimus ja oppisopimus) kehittämisessä huomioidaan sopimusten laadun parantaminen ja omavalvonnan kehittäminen.

Strategirahoitusta kohdistetaan 200 000 euroa lentokoneasennuskoulutuksen valtakunnalliseen kehittämiseen. Tredu tekee yhteistyötä muiden lentokoneasennuskoulutusta tarjoavien oppilaitosten kanssa. Koulutuksen järjestäjät kehittävät koulutusta vastaamaan paremmin EU:n direktiivejä. Oppilaitosten yhteisenä tavoitteena on toteuttaa nykyaikaisten ilma-alusten digitaalisia järjestelmiä mallintava opetusjärjestelmä ja huolto-organisaatiota simuloiva käytännön harjoitusten ympäristö sekä kehittää PART-66 koejärjestelmä.

Ammatillisen koulutuksen strategiarahoituksen tarkoituksena on tukea ja ohjata ammatillisen koulutuksen järjestäjiä toimintansa kehittämisessä ja uudistamisessa koulutuspoliittisten tavoitteiden mukaisesti. Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää strategiarahoitusta koulutuksen järjestäjien toimittamien hakemusten perusteella.


Lisätietoja

Kehitysjohtaja
Tuula Hoivala
puhelin 050 3295711
sähköposti if.erepmat@alavioH.aluuT


Teksti Nette Tuominen

Kuvat Tredu markkinointi