Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Tredu keskittää Nokialla toimintansa Kankaantaankadulle uuteen rakennukseen

Julkaistu 16.1.2019 18.51

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu keskittää toimintansa Nokialla jatkossa yhteen toimipaikkaan Kankaantaankadulle ja Kivimiehenkadun kiinteistöstä luovutaan, kun Kankaantaankadulle suunniteltava uudisrakennus valmistuu. Elinvoima- ja osaamislautakunta päätti 16.1.2019, että uudisrakennuksen valmistelua jatketaan yhteen toimipisteeseen keskitetyn toiminnan vaihtoehdon pohjalta.

Päätös on osa ammatillisen koulutuksen palveluverkkoratkaisua, josta lautakunta päätti marraskuun kokouksessaan 14.11.2018. Tredun johto valtuutettiin marraskuussa jatkamaan uuden rakennuksen valmistelua Kankaantaankadulle yhteistyössä Nokian kaupungin kanssa ja valmistelemaan suunnitelmaa Kivimiehenkadun ja Kankaantaankadun nykyisistä tiloista luopumiseksi.

Samalla lautakunta edellytti, että käynnistetään toimenpiteet Kivimiehenkadun kiinteistöstä luopumiseksi ja määräaikaisen vuokrasopimuksen päättämiseksi osana palveluverkkoratkaisua.

Vaihtoehtona selvitettiin mallia, jossa Kivimiehenkadun toimipiste säilyisi ja koulutusalat jaettaisiin kahteen eri toimipisteeseen. Selvityksessä todettiin, että ammatillisen koulutuksen toiminnan keskittäminen yhteen toimipisteeseen tuo merkittäviä toiminnallisia ja pedagogisia etuja. Hallinnollisia kustannussäästöjä syntyy yhteisissä opiskelijapalveluissa, ruokailu- ja matkakustannuksissa. Kankaantaankadulle suunniteltu yhteistyö lukiokoulutuksen kanssa tuo myös merkittäviä etuja toiminnalle.

Kankaantaankadun tontti on suuri ja mahdollistaa tarvittaessa myös rakennuksen laajentamisen. Toimipisteeseen on myös hyvät bussi- ja junayhteydet. Kankaantaankadun uuden rakennuksen arvioidaan valmistuvan vuonna 2022.


Lisätietoja

Johtaja, ammatillinen koulutus
Outi Kallioinen
puhelin 044 423 5473
sähköposti if.erepmat@nenioillaK.ituO


Teksti Johanna Toivanen