Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Välinehuoltajan ja erityisohjaajan haut ovat nyt avoinna

Julkaistu 4.3.2019 15.38

Tredussa on jatkuvassa haussa opiskelupaikkoja avoinna kuntoutus-, tuki ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinnossa sekä välinehuoltajan perustutkinnossa. Koulutukset alkavat elo- ja syyskuussa.

Vammaisalan ja erityisen tuen osaamisalan erityisohjaajaksi kouluttaudutaan kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinnon kautta. 8.8.2019 alkavan seuraavan koulutuksen hakuaika alkoi 1.3. ja se päättyy 30.4. Haastattelut pidetään viikolla 21 eli 20.5. alkaen.

Erityisohjaaja osaa edistää vammaisen asiakkaan mielenterveyttä ja psykososiaalista hyvinvointia. Lisäksi hän taitaa vaikea- ja monivammaisen asiakkaan osallisuuden huomioimisen sosiaali- ja terveysalan eri toimintaympäristöissä.

Koulutuksen aloittaminen edellyttää, että opiskelijalla on sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon tasoiset ammatilliset tiedot ja taidot, täydentäviä ja syventäviä opintoja, työkokemusta sosiaali- ja terveysalalta, alalle soveltuva terveydentila ja riittävä suomen kielen taito suomeksi opiskeluun ja alalla työskentelyyn.

Välinehuoltaja huolehtii sosiaali- ja terveysalan välineistä ja tuotteista

Avoinna on myös haku välinehuoltoalan perustutkinnon koulutukseen. Seuraava koulutus alkaa 19.9.2019. Hakuaika on avoinna 5.4. asti.

Välinehuoltajan työ on välineellistä hoitotyötä. Välinehuoltajat tuottavat puhtaita, desinfioituja, toimintakelpoisia ja käyttötarkoituksen mukaisia välineitä ja tuotteita tukemaan potilaiden hoitoa ja tutkimusta. Välinehuoltaja työskentelee tavallisesti sosiaali- ja terveysalan organisaatiossa, lääke-, elintarvike- ja kemianteollisuudessa sekä eläinlääkäriaseman tai eläinsairaaloiden välinehuollossa. Työ on pääsääntöisesti kaksi- tai kolmivuorotyötä.

Opiskelijaksi hyväksymisen edellytyksiä ovat hyväksytysti suoritettu perusopetuksen oppimäärä tai vastaavat tiedot ja taidot, alalle soveltuva terveydentila ja riittävä suomen kielen taito, jotta opiskelu ja alalla työskentely onnistuvat.

Lue lisää Tredun koulutussivuilta alla olevien linkkien kautta.


Lisätietoja

Koulutussuunnittelija
Hannele Majamäki
puhelin 050 541 5721
sähköposti if.erepmat@ikamajaM.elennaH