Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Tilannetietoa koronavirukseen varautumisesta Tredussa

Julkaistu 9.3.2020 9.08

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tiedotti koronavirustilanteesta sunnuntaina 8.3.

Koronavirus on rantautunut Pirkanmaalle. Uusimpiin koronatartuntatapauksiin on selvitysten perusteella havaittu liittyvän paljon koronavirukselle altistuneita henkilöitä. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin tiedotteessa painotettiin, että hengitystieinfektio-oireisen ei pidä mennä kouluun tai töihin. Tämä on tärkeää huomioida jokaisessa kodissa. Jos siis kotona opiskelijalla on flunssan oireita, on oppilaan syytä jäädä kotiin tervehtymään.

Tredussa kv-liikkuvuutta on rajoitettu sekä Suomeen tulevien että Suomesta lähtevien osalta. Jokainen uusi kv-jakso tarkastellaan tapauskohtaisesti yhteistyössä kv-partnereiden kanssa. Tilannetta seurataan.

Ohjeita tartunnan torjuntaan

Pidä kädet puhtaana. Pese kädet lämpimällä vedellä ja nestesaippualla aina töihin tultuasi, ennen ruokailua, tupakointia, nuuskaamista ja poistuessasi työtehtävistäsi.

  • Jos pesu vedellä ja nestesaippualla ei ole mahdollista, käytä alkoholipitoista käsihuuhdetta, ellei työssäsi ole ohjeistettu käyttäytymään toisin.
  • Kun käytät alkoholipitoista käsihuuhdetta, ota kerralla määrä, jolla pystyt hieromaan kätesi kauttaaltaan.
  • Jos yskittää, yski nenäliinaan tai hihaasi. Älä yski kämmeneesi.
  • Suu-nenäsuojuksen käyttö ei ole tarpeellista. Poikkeuksena on terveydenhuollon henkilöstö, koronavirusinfektioon sairastuneet henkilöt ja heidän lähipiirinsä.

Virustartunnan nopea tunnistaminen on tärkeää, jotta viruksen leviämistä voidaan estää.

Päivitetty 9.3. klo 15.58, täydennetty sairauspoissaolokäytännöllä