Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Puuilo ja Tredu: Kumppanuus saa opinnot sujumaan

Julkaistu 25.9.2020 12.12

Kun Lempäälän Puuilo Retailparkissa avasi ovensa vuonna 2017, alkoivat pian ensimmäiset yhteydenotot Tredun suunnalta. Muutaman vuoden aikana yhteistyö on laajentunut erimittaisiin työssäoppijaksoihin ja kesätyö- ja puitesopimuksiin. Myös oppisopimuksia ja vakituisia työsopimuksia on solmittu. Puuilo ottaa mielellään vastaan iloiset ja innokkaat myyjänalut, joista leivotaan tulevaisuuden tekijöitä. Tämä on kumppanuutta parhaimmillaan!

 

Opettajan suosittelu onnistumisen pohjana

Lempäälän Puuilon myymäläpäällikkö Noora Aaltonen hymyilee toimistotuolissaan. Puuilolla menee hyvin! Yksi syy tähän on hyvät ja motivoituneet työntekijät, joiden löytyminen ei ole itsestäänselvyys tänä päivänä.

- Tredun opettajat suosittelevat meitä harjoittelupaikaksi ja osaavat miettiä, millainen opiskelija meille sopisi. Opettaja saattaa laittaa viestiä ja kertoa, että sinulle on tulossa hakemus.

Yhteistyö Tredun kanssa on aina ollut sujuvaa ja opettajat kyselevät opiskelijoidensa perään sopivissa määrin. Aaltonen iloitsee sujuvasta vuoropuhelusta, jossa sovitaan, mitä oppilaitos voi tehdä onnistumisten eteen ja mikä jää työpaikan vastuulle. Aaltoseen on tehnyt vaikutuksen opettajien aito kiinnostus opiskelijoita kohtaan.

- Opettajat ovat aidosti innoissaan, jos työt sujuvat ja aidosti huolissaan, jos ongelmia tulee matkaan.

Liiketalouden opiskelijat Elia Linna ja Teemu Kurkioja ovat tyytyväisiä työssäoppijaksoihin Puuilossa. Teemu on tehnyt opintojensa ohella töitä tuntisopimuksella ja tähtääkin nyt osatutkinnon suorittamiseen. Tämän jälkeen on suunnitelmissa rauhanturvajoukkoihin hakeminen. Elia puolestaan suorittaa Tredussa kaksoistutkintoa. Opinnot ovat nyt puolessavälissä.

- Olen ollut kassalla, hyllyttänyt ja palvellut asiakkaita. Täällä hommia riittää ja porukka on mukava!

Sujuvaa opintojen työvaltaista toteutusta

Tredun liiketoiminnan opettaja ja yrityskoordinaattori Marjo Korhonen nauttii yhteistyöstä Puuilon kanssa. Yritys on pystynyt ottamaan jatkuvasti ja samaankin aikaan tredulaisia työssäoppijaksoille.

- Opiskelijoiden opinnot ovat edenneet mukavasti, koska Puuilon avulla on pystytty tarjoamaan sujuvaa opintojen työvaltaista toteutusta. Yritys on lisäksi pystynyt tarjoamaan usealle opiskelijalle ilta-, viikonloppu- ja kesätöitä. Valmistuneita opiskelijoita on myös työllistynyt yritykseen.

Vastuu nostaa siiville

Aaltonen kannustaa yrityksiä ottamaan vastaan työssäoppijoita. Ensimmäiset työpaikat ovat todella tärkeitä loppuelämää ajatellen. Harjoittelumahdollisuuden saatuaan opiskelijat usein aktivoituvat ja heidän itseluottamuksensa nousee upealla tavalla. Positiivisen työpaikkaohjaajan valinta on myös todella tärkeää onnistumisen kannalta.

- Omalle henkilökunnalle kannattaa painottaa, että tästä kaverista pidetään huolta!


Lisätietoja

Tuntiopettaja
Marjo Korhonen
puhelin 041 730 0555
sähköposti if.erepmat@nenohrok.ojram


Teksti Kaisu Paloheimo