Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Hyvä käsihygienia ehkäisee virustartuntoja

Julkaistu 3.3.2020 14.13

Kausi-influenssan ja koronaviruksen leviämistä ehkäistään parhaiten noudattamalla hyvää käsihygieniaa ja yskimällä oikein.

Tredussa noudatetaan normaaleja flunssakauden hygieniaohjeita. Ensisijaisesti kannattaa huolehtia hyvästä käsihygieniasta:

Hygienian noudattaminen on juuri nyt erittäin tärkeää, koska Kiinassa käynnistyi alkuvuonna uuden koronaviruksen aiheuttama COVID-19 -tartuntatautiepidemia. Tällä hetkellä epidemia-alueeksi määritellään Manner-Kiina, Iran, Etelä-Korea sekä Italiasta Veneton, Lombardian ja Piemonten ja Emilia-Romagnan alueet. Tilannetta arvioidaan kuitenkin jatkuvasti.

Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana, kun sairastunut yskii tai aivastaa. Ilmassa virukset eivät säily.

Virus aiheuttaa influenssaa muistuttavia hengitystieoireita. Osa tartunnan saaneista voi myös saada keuhkokuumeen. Suurin osa sairastuneista saa kuitenkin vain lieviä oireita.

Tampereen kaupungin johtoryhmä on keskustellut aiheesta 3.3. ja päätynyt seuraamaan ja noudattamaan Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen ohjeita. Päiväkodeissa, kouluissa, palvelukodeissa ja muissa kaupungin toimipisteissä ei tarvita tässä vaiheessa ylimääräisiä varotoimia. Esimerkiksi epidemia-alueelta palaava voi pääsääntöisesti mennä normaalisti kouluun, päiväkotiin tai töihin, jos hänellä ei ilmene Suomen palaamisen jälkeen kuumetta tai muita hengitystieinfektion oireita kuten yskää ja hengenahdistusta. Jos oireita esiintyy 14 vuorokauden sisällä epidemia-alueelta saapumisen jälkeen tai henkilö on ollut lähikontaktissa laboratoriovarmistetun uuden koronavirustapauksen kanssa, tulee ensin olla puhelimitse yhteydessä terveyskeskukseen, työterveyteen tai matkavakuutuksen tiedoissa mainittuun info-numeroon, josta saa jatkohoito-ohjeita. On tärkeää muistaa, että sairaana pysytään kotona.

Tredu ei tee terveydellisen tilanteen arviointeja. Tredun opiskelijoiden ja henkilöstön liikkuvuutta, kansainvälisiä vaihtoja ja työssäoppimista rajoitetaan alueilta, joissa tartuntaepidemiaa on laajalti tunnustettu.

Sosiaali- ja terveysministeriön työryhmä linjaa yhdessä Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kanssa, mihin toimiin Suomessa ryhdytään koronaviruksen vuoksi. Tampereen kaupunki seuraa Ulkoinen linkkiTHL:n ohjeistuksia ja toimii niiden mukaisesti .