Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Skanska ja TREDU yhteistyössä: Työmaan ylijäämämateriaalit hyötykäyttöön opetuksessa

Julkaistu 29.10.2020 10.52

Skanska ja Tampereen seudun ammattiopisto TREDU ovat tehneet Pirkanmaalla pitkään yhteistyötä oppisopimus-valmennusmallin parissa. Hyvän yhteistyön pohjalta käynnistetään nyt uusi kiertotalouden edistämiseen liittyvä yhteistyöhanke Tampereella.

 

Käytännössä kyse on siitä, että Skanska luovuttaa työmailta ylijääneitä, käyttämättömiä ja rahanarvoisia, mutta pieniä eriä valikoituja materiaaleja käytettäväksi opetustarkoituksessa Tredussa.

- Tavoitteena on aina luonnollisesti materiaalitehokkuus. Pyrimme siihen, että ylijäämämateriaalia jää mahdollisimman vähän, mutta jos käyttökelpoista materiaalia kuitenkin jää, se kannattaa hyödyntää, sanoo Skanskalta tulosyksikön johtaja Antti Palo-oja.

- Tredu on meille tuttu oppilaitos ja olemme tehneet monipuolisesti yhteistyötä vuosien varrella, joten hanke on luonteva jatko aiemmalle hyvälle yhteistyölle. Tämä on aluksi lukuvuoden kestävä pilottihanke, jonka perusteella arvioimme toimintamallia, kertoo Skanskan Antti Palo-oja.

Tredun käyttöön luovutettava materiaali on erikseen määriteltyihin kategorioihin sisältyvää käyttökelpoista tavaraa, jota voidaan hyödyntää opetuksessa, esimerkiksi puutavaraa, kestopuuta, laattoja, tiiliä tai harkkoja.

- On ilo todeta, että yhteistyö Skanskan kanssa luo jälleen uuden win-win -tilanteen. Yhteistyöyrityksen lahjoittamat materiaalivirrat tuovat opetukseen lisää ulottuvuutta. Voimme hyödyntää opetuksessa tehokkaasti tällaiset pienetkin materiaalimäärät, koska työn laajuus voidaan osaltaan mitoittaa materiaalien määrään. Opiskelijoille tulee myös näkemys siitä, minkälaisia materiaaleja suuri rakennusalan toimija työkohteissaan käyttää ja kuinka ylimääräiset tuotteet voidaan vastuullisesti kierrättää, eivätkä ne päädy työkohteen jätehuoltoon, kertoo Hervannan kampuksen koulutusjohtaja Ari Mäkitalo Tredusta.

Lisätietoja:

Tampereen seudun ammattiopisto TREDU
koulutusjohtaja Ari Mäkitalo
puh. 050 441 8813
ari.makitalo@tampere.fi

Skanska Talonrakennus Oy
tulosyksikön johtaja Antti Palo-oja
puh. 0408650114
antti.palo-oja@skanska.fi

Skanska Oy
viestinnän asiantuntija Pilvimaari Heikkinen
puh. 040 519 4787
pilvimaari.heikkinen@skanska.fi


Teksti Kaisu Paloheimo ja Pilvimaari Heikkinen