Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Korona mullisti hakeutumisen Treduun – hakija voittaa uudessa mallissa

Julkaistu 13.5.2020 9.46

Tredun jatkuva haku uudistui. Perustutkintoon, osatutkintoon ja ammatilliseen koulutukseen valmentavaan koulutukseen on haettu toukokuun alusta alkaen tulemalla Ohjaus- ja hakupäivään tai käynnistämällä haku netissä. Ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin haetaan jatkossakin tutkintokohtaisten hakulinkkien kautta.

Juuri käyttöönotettu yhdistelmämalli hakeutumisessa yhdistää sekä Ohjaus- ja hakupäivissä hyviksi havaitun henkilökohtaisen ohjauksen että hakemusprosessin käynnistämisen netissä.

Jatkuva haku ammatilliseen koulutukseen tuli mahdolliseksi reformin myötä 2018. Hyvää käytäntöä, miten Tampereen seudun ammattiopisto Treduun haetaan pitkin vuotta, on kehitetty siitä asti. Koronatilanne pakotti jälleen miettimään hakeutumisprosessin uudelleen.

Kokeilun, kehittelyn ja koronan kautta yhdistelmämalliin

Tredussa kokeiltiin ensin jatkuvaa hakua verkkosivuilla lukuisien linkkien kautta, sitten kasvotusten Ohjaus- ja hakupäivässä.

Koronatilanteen myötä Ohjaus- ja hakupäivien henkilökohtaisten tapaamisten tilalle kehitettiin opinto-ohjaajan ja hakijan kohtaaminen nettiyhteydenoton jälkeen puhelimitse. Hakija täyttää netissä yhteydenottolomakkeen, jonka perusteella opinto-ohjaaja ottaa yhteyttä, ja hakemus viimeistellään yhdessä.

Hakijan ja opinto-ohjaajan keskustelu hakuprosessin alkuvaiheessa on tärkeää. Hakemuksen täyttelyssä pitää olla tarkkana, sillä haettavia perustutkintoja Tredussa on kymmeniä ja osaamisalojakin eri tutkinnoilla useita. Lisäksi on monia toimipisteitä eri puolilla Pirkanmaata. Lisäksi tarjolla on useita opiskelumuotoja.

Yhdistelmämallin edut

  • hakijaa palvellaan kasvokkain, puhelimessa ja netissä
  • hakija voi tulla Ohjaus- ja hakupäivään ja saada ohjausta hakemuksen täyttämiseen kasvokkain
  • hakija voi käynnistää haun netissä, ja hän saa ohjausta hakemuksen täyttämiseen puhelimessa, tarvittaessa myös kasvokkain
  • hakemuksiin saadaan tiedot kerralla kuntoon, ja hakemusten osumatarkkuus paranee, kun perustutkintoon hakevat tekevät ne aina opinto-ohjaan kanssa
  • malli poistaa turhia hakemuksia, päällekkäistä työtä
  • hakijan hakuprosessi on selkeä ja tieto valinnasta tulee nopeasti.


Lisätietoja

Opintoasiainpäällikkö
Raija Möttönen
puhelin 050 344 2484
sähköposti if.erepmat@nenottoM.ajiaR


Teksti Tarja Luukko