Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Onnea Tredun stipendinsaajille!

Julkaistu 11.6.2020 12.30

Tampereen seudun ammattiopisto Tredun opiskelijoille jaetaan tänä keväänä stipendejä yhteensä noin 35 000 euron edestä. Stipendien saajina on yli 250 opiskelijaa ja stipendisummat ovat 50–1250 euroa. Stipendirahat maksetaan pääsääntöisesti kesäkuun aikana opiskelijoiden tileille. Lämpimät onnittelut kaikille stipendinsaajille!

Ruusu
 

Stipendirahat oman uran rakentamiseen

Yksi stipendinsaajista on media-alan perustutkinnon suorittanut ja audiovisuaalisen viestinnän osaamisalalta valmistunut Aatu Itkonen. Hänelle myönnettiin C.V. Åkerlundin mediasäätiön stipendi. Itkonen on monitaituri ja hän jatkaakin valmistumisen jälkeen uransa rakentamista yrittäjänä. Jo vuosia mm. taikurina, juontajana ja puhujana toiminut Itkonen on luonnollisesti iloinen saamastaan stipendistä ja kertoo stipendin tulevan tarpeeseen varsinkin nyt esiintymiskeikat vieneen poikkeuskevään jälkeen.

– Stipendi menee varmasti oman uran rakentamiseen. Loppuvuodelle on mm. suunnitteilla Mystinen Taikailta -kiertue muutamaan kaupunkiin, jonka suunnitteluun ja markkinointiin osa rahasta varmasti menee, Itkonen paljastaa suunnitelmiaan.

Yritysten ja yhteisöjen tuki on tärkeää

Stipendejä myönnetään Tredun opiskelijoille eniten Tampereen seudun ammattiopiston opintojen edistämisrahastosta. Lisäksi stipendejä myöntää mm. Tampereen seudun ammattiopiston liiketoiminnan koulutuksen stipendirahasto sekä Tampereen seudun ammattiopiston metsäalan koulutuksen stipendirahasto.

Tredussa iloitaan siitä, että useat yritykset ja muut tahot haluavat tukea opiskelijoita erisuuruisin stipendilahjoituksin. Opiskelijoille stipendin tuoma tuki ja kannustus on tärkeä ja merkittävä asia. Poikkeuksellisen tilanteen vuoksi Taitaja-kilpailun finaalia ei pystytty järjestämään. Tästäkin huolimatta Antti ja Airi Soljan säätiö muisti Tredun Taitaja 2020 -finaalipaikan saavuttaneita opiskelijoita stipendein. Kevään aikana kädentaitojen arvo kirkastui mm. kankaisten kasvomaskien valmistuksen myötä. Auno ja Mauri Riutun säätiö lahjoitti vuonna 2020 Tredun opiskelijoille stipendejä yhteensä 2 500 euroa. Säätiön sääntöjen mukaan stipendit jaetaan kädentaitoja edellyttäviin ammatteihin opiskeleville opiskelijoille.

Tukea opiskelijoille ovat stipendein osoittaneet myös Björkqvistin rahasto, C.V Åkerlundin mediasäätiö, Dynaset Oy, Finn Mattssonin säätiö, KH-Koneet Oy, KOJA Oy, Lion’s Club Pirkkala, Nokian kaupunki, Patria Aviation Oy, Pirkanmaan Hiusyrittäjät ry, Pirkanmaan Leipomot ry, Suomen Elintarviketyöläisten liitto SEL ry, Tammer Brands Oy, Tampereen Kauppayhdistyksen Säätiö, Tampereen Merkkiautoliikkeet ry, Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö, Tikkurila Oyj sekä Vähittäiskaupan ammattikasvatussäätiö.

Lämmin kiitos kaikille stipendilahjoittajille!


Lisätietoja

Johdon assistentti
Kati Ylä-Mäihäniemi
puhelin 050 560 8151
sähköposti if.erepmat@imeinahiaM-alY.itaK