Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Tapahtumat Kangasalla

Julkaistu 7.1.2020 14.36

Poliisin tiedote 8.1.2020 klo 16.04

Uusi tiedote on harkittu tarpeelliseksi, koska Kangasalan Tredun yksikössä eilen kiinniottoon johtaneissa tapahtumissa esitutkinta on edistynyt niin, että rikosnimikkeitä on tänään tehtyjen kuulusteluiden jälkeen muutettu vastaamaan tapahtumien kulkua. Poliisi tutkii varkautta ja ampuma-aserikosta.

Törkeän henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta säädetään Rikoslain 21:6a §:ssä. Kyseisen lainkohdan viimeinen momentti määrittelee ne tapaukset ja toimet, joiden täyttyessä kyseinen lainkohta ei tule sovellettavaksi.

"Jos vaara rikoksen toteuttamisesta on ollut muista kuin satunnaisista syistä vähäinen taikka jos henkilö on vapaaehtoisesti luopunut rikoksen valmistelusta, estänyt sen jatkumisen tai muuten poistanut oman toimintansa merkityksen rikoksen valmistelussa, 1 momenttia ei kuitenkaan sovelleta."

Ellei pidätettyä vapauteta, on poliisin on esitettävä häntä vangittavaksi viimeistään 10.1 klo 12.00 menessä edellyttäen, että vangitsemisen yleiset ja erityiset edellytykset täyttyvät.

Tredu tarjoaa keskusteluapua ja tukitoimia

Tredun Kangasalan toimipisteessä oli poliisin hälytystehtävä 7.1.2020. Tämän johdosta kaikissa Tredun toimipisteissä on tarjolla keskusteluapua ja tukitoimia opiskelijoille ja henkilökunnalle. Tukea tarjoavat mm. kuraattorit ja psykologit. Tredun Kangasalan toimipisteessä psykologi, kuraattori ja terveydenhoitaja ovat huomenna keskiviikkona 8.1.2020 paikalla.

Lisätietoa opiskelijahuollosta:
opiskelijahuollon päällikkö, psykologi
Marja Nurmi-Vuorinen
p. 040 672 3225
marja.nurmi-vuorinen@tampere.fi