Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Tredun kesäopinnot 2020 osuivat maaliin!

Julkaistu 14.8.2020 11.14

Kesäopinnot starttasivat kuluneena kesänä ensimmäistä kerran Tredussa ja palautteet ovat olleet ilahduttavia! Aloittavilla opiskelijoilla oli jo kesän aikana mahdollisuus suorittaa verkossa opiskeluvalmiuksia tukevia opintoja ja aloittaa yhteisten tutkinnon osien opinnot, jotka jatkuvat lähiopetuksena. Kesäopintoja suoritti 264 uutta opiskelijaa. Jatkavien opiskelijoiden oli mahdollista suorittaa kesäopintoja verkossa ja lähiopetuksessa. Yhteisten tutkinnon osien opintojen ja oman alan ammattiopintojen lisäksi jatkavien oli mahdollista suorittaa erilaisia pajaopintoja.

 

Tyytyväisiä opiskelijoita

Aloittavat opiskelijat ovat olleet kesäopintoihin tyytyväisiä. Opiskelun perusvalmiudet Tredussa -kurssin opiskelijapalautteiden perusteella suurin osa (70%) vastaajista koki opiskelutehtävät hyödyllisiksi. 63% piti tehtäviä monipuolisina ja 61% oli tyytyväisiä tehtävien määrään. 73% opiskelijoista oli tyytyväisiä omaan opiskeluunsa. Tredussa kesäopintojen aloitusta koordinoi palveluvastaava Ritva Rapatti ja käytännön toteutuksesta vastasi laaja opetus- ja kehittämishenkilökunta.

- Kesäopinnot olivat innostava ja kiinnostava kokeilu ja onnistuimme lopputuloksessa, kertoo Rapatti tyytyväisenä.

- Uskon jokaisesta toimipisteestä saadun lähituen merkityksen olleen avaintekijänä onnistumisessa, hän lisää.

Poikkeusoloissa sujuneen kevään jälkeen lähiopetusta ja toisen asteen opintojen käynnistymistä odotettiinkin palautteiden mukaan innolla. Kurssin suorittaneiden opiskelijoiden vastauksissa koulunkäyntiin, omiin odotuksiin ja opetus- ja ohjaushenkilöstöön liittyen korostui hyvän ilmapiirin merkitys ja kannustava yhteisö, jossa otetaan muut huomioon. Kaverit ovat tärkeitä!

Rauhallinen ja turvallinen oppimisympäristö

Palautteiden mukaan opiskelijat arvostavat rauhallista ja turvallista oppimisympäristöä, jossa kaikilla on kivaa ja ilmapiiri on rento. Haastavan oppimistilanteen jälkeen opiskelijat ovat valmiita uuden oppimiseen ja odottavat itsekin kehittymistään, kuten yksi palautteenantaja toteaa:

- Motivoivan oppimisen ei tarvitse olla aina hauskaa eikä varsinkaan helppoa.

Se vanha lääke - aito läsnäolo

Opettajan ja opiskelijan kohtaamisen toivottiin perustuvan aitoon läsnäoloon. Opiskelijan matkalla kohti tutkintoa ja työelämää tarvitaan opettajalta kärsivällisyyttä, kykyä antaa palautetta ja kannustaa. Opintojen sujumisen kannalta opiskelijat toivat esille tuen saamisen tarpeellisuuden. Opetuksen odotetaan olevan laadukasta, monipuolista ja erityisesti käytännönläheistä.

- Kurssi oli mukava tehdä kesällä, niin pääsi tutustumaan opintoihin jo etukäteen. On kiva tulla opiskelemaan Treduun. Teillä on tärkeä tehtävä, te luotte meidän tulevaisuutta. Hyvä kun olette opettamassa meitä tulevaa elämää varten, kuittaa uunituore tredulainen!


Teksti Kaisu Paloheimo, Lea Lintunen, Päivi Keskitalo