Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Tredulle merkittävä lisärahoitus opettajien ja ohjaajien palkkaamiseen

Julkaistu 11.6.2020 12.53

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Tampereen seudun ammattiopisto Tredulle lisärahoitusta noin 3,8 miljoonaa euroa. Rahoitusta myönnettiin lisäsuoritepäätöksellä yhteensä 80 miljoonaa euroa 109 koulutuksen järjestäjälle ympäri Suomen.

Rahoitus on osa valtakunnallista kehittämisohjelmaa ja on tarkoitettu opettajien ja ohjaajien palkkaamiseen sekä opetuksen ja ohjauksen tukitoimiin vuosille 2020─2022.

– Tredulle tuleva kipeästi kaivattu lisärahoitus paikkaa aiempien vuosien rahoitusleikkauksia, ja on hyvä, että se pystytään kohdentamaan juuri opetus- ja ohjaustoimintaan. Samalla se tukee osaltaan Tampereen kaupungin koulutus- ja työllisyystavoitteita haasteellisessa tilanteessa, toteaa apulaispormestari Jaakko Stenhäll.

Rahoitus on tarkoitus käyttää opettajien ja ohjaajien palkkaamiseen, opetustuntimäärien lisäämiseen sekä opetuksen ja ohjauksen tukitoimiin. Lisärahoituksen tavoitteena on turvata jokaiselle opiskelijalle hänen tarvitsemansa opetus, ohjaus ja tuki. Erityishuomio on opiskelijoissa, jotka tarvitsevat lisätukea opintoihinsa. Tavoitteena on parantaa ammatillisen koulutuksen laatua lisäämällä lähiopetusta. Erityisesti koronaviruspandemian aiheuttamassa poikkeuksellisessa tilanteessa on tärkeää, että jokainen opiskelija saa tarvitsemansa opetuksen ja tuen.

– Olemme Tredussa hyvin tyytyväisiä siihen, että saamme tämän myönnetyn lisärahoituksen turvin vahvistettua opetus- ja ohjaustoimintaa ja sen avulla varmistettua valmistuvien opiskelijoiden ammatillisen osaamisen laatua. Tämä edistää myös opiskelijoiden yksilöllistä ohjausta, työllistymistä ja jatkuvan oppimisen valmiuksia osaamishaasteiden kasvaessa tulevaisuudessa, toteaa Tredun johtaja Outi Kallioinen.

Ammatillisen koulutuksen laadun ja tasa-arvon kehittämisohjelma

Opetuksen ja ohjauksen resurssien lisääminen on Oikeus osata -kehittämisohjelman keskeinen toimenpide. Oikeus osata on Opetus- ja kulttuuriministeriön käynnistämä ammatillisen koulutuksen kolmivuotinen laadun ja tasa-arvon kehittämisohjelma. Ohjelma varmistaa osaltaan, että kaikki ammatillisessa koulutuksessa opiskelevat saavat vankan ammattiosaamisen ja hyvät perustaidot työtä, elämää ja elinikäistä oppimista varten. Opetus- ja kulttuuriministeriö toteuttaa kehittämisohjelman yhteistyössä Opetushallituksen kanssa vuosina 2020–2022. Kolmen vuoden aikana ammatillista koulutusta kehitetään yhteensä yli 270 miljoonalla eurolla. Lisäksi strategiarahoitusta suunnataan tukemaan kehittämisohjelman tavoitteita.


Lisätietoja

Johtaja, ammatillinen koulutus
Outi Kallioinen
puhelin 044 423 5473
sähköposti if.erepmat@nenioillaK.ituO

Apulaispormestari
Jaakko Stenhäll
puhelin 045 137 8505
sähköposti if.erepmat@llahnetS.okkaaJ


Teksti Laura Nietula