Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Laborantti koukuttui kilpailemiseen ja onnistumiset kannustavat putkiasentajaa

Julkaistu 20.2.2020 14.11

24 suomalaista nuorta huippuosaajaa kilpailee ammattitaidon EM-titteleistä syyskuussa.

Pinja Harakkamäki keskittyy työhönsä laboratoriossa.
 

Kuva: WorldSkills-kilpailun hopeamitalisti Pinja Harakkamäki.

Ammattitaidon EM-kilpailu EuroSkills järjestetään Itävallan Grazissa 16.–20.9.2020. Suomen ammattitaitomaajoukkueen jäsenet edustavat kilpailussa omia alojaan.

Matkaan lähtee Tredusta valmistunut laborantti Pinja Harakkamäki, joka saavutti hopeamitalin WorldSkills Kazan -kilpailussa viime vuonna.

– Kilpailemiseen jää koukkuun. Tykkään haastaa itseäni ja oppia uusia asioita. On myös aina mielenkiintoista tutustua uusiin ihmisiin, oppia uusia tekniikoita ja nähdä, miten oman alan työtehtäviä tehdään muissa maissa, Pinja sanoo.

Toinen Tredusta valmistunut EM-kilpailuun lähtijä on putkiasentaja Arttu Kiho. Arttu on kilpaillut aiemmin ammattitaidon SM-kilpailu Taitajassa.

– Itse kilpailutilanne on stressaava ja kiireinen. Kilpailutilanteen jälkeen on aina todellinen voittajafiilis. Epämukavuusalueelle meneminen kasvattaa, vaikka etukäteen jännittääkin. Onnistumiset kannustavat jatkamaan, mutta myös epäonnistumisesta on päästävä kilpailutilanteessa nopeasti ylös. Tavoittelen kilpailussa kirkkainta mitalia. Kilpailuun ei kannata lähteä vain katselemaan, toteaa Arttu.