Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Tredun linjaukset ovat sopusoinnussa hallituksen linjausten kanssa

Julkaistu 17.3.2020 14.20

Hallitus linjasi eilen, että etäopetus on oppilaitoksissa 13.4. saakka. Tredu linjasi jo aiemmin, että Tredussa etäopiskellaan 30.4. saakka, ja tilannetta tarkastellaan viikoittain. Etäopetuksen kestoa arvioidaan tulevien viikkojen aikana ja tarvittaessa lyhennetään Tredun etäopetuksen kestoa päättymään 13.4.

Hallitus linjasi, että oppilaitokset suljetaan. Sulkeminen tarkoittaa suurien joukkojen kokoontumista ja lähiopetusta. Etäopetuksen aikanakin oppilaitokset voivat hyödyntää tilojaan eri tavoin. Tavoitteena on välttää lähikontakteja ja läsnäolijoiden määrän tulee olla alle 10.

OKM: Opetuksessa ja ohjauksessa, jota ei ole mahdollista toteuttaa muutoin kuin lähiopetuksena, mutta joka on opintojen etenemisen kannalta välttämätöntä, tulee huolehtia oppilaiden ja opiskelijoiden sekä opetushenkilöstön turvallisuudesta tila- ja hygieniajärjestelyin. Lisäksi opetus- ja ohjausjärjestelyissä on huomioitava ne oppilaat ja opiskelijat, jotka eivät pysty opiskelemaan itsenäisesti tai hyödyntämään erilaisia digitaalisia oppimisympäristöjä tai verkkoyhteyksiä.

OKM: Opiskelijaruokailu lukiokoulutuksen ja ammatillisen perustutkintokoulutuksen opiskelijoilla on oikeus maksuttomaan ateriaan niinä päivinä, joina opetussuunnitelma tai opiskelijan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma edellyttää opiskelijan läsnäoloa koulutuksen järjestäjän osoittamassa koulutuspaikassa. Kun koulutusta järjestetään etäopetuksena ja itsenäisenä opiskeluna, ei opiskelijoilla ole oikeutta maksuttomaan ateriaan eikä koulutuksen järjestäjällä ole velvollisuutta tarjota maksutonta ateriaa.

OKM: Koulutussopimuksella työpaikalla järjestettävässä koulutuksessa sekä muiden työpaikanomaisten oppimisympäristöjen ollessa kysymyksessä suositellaan, että opiskelijat varautuvat omilla eväillä, jos he muutoin ruokailisivat oppilaitoksen ruokalassa. Koulutuksen järjestäjä kompensoi päivittäisen ruokailun opiskelijalle rahallisesti.

Opiskelijat jatkavat työssä oppimistaan ja työharjoittelujaan aiempien suunnitelmien ja työpaikkojen ohjeistusten mukaisesti. Mikäli työssä oppiminen tai työharjoittelu päättyy, opiskelija siirtyy etäopetuksen piiriin.