Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Tredu myöntää ateriakorvausta opiskelijoilleen erityisestä syystä etäopetuksen aikana

Julkaistu 30.3.2020 15.45

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu myöntää harkinnanvaraista ateriatukea perustutkintoa opiskeleville opiskelijoilleen. Tukea voi anoa poikkeustilanteeseen liittyvältä etäopiskelun ajalta, joka on tämän hetkisen tiedon mukaan Tredussa 17.3.–13.5.2020. Erityisestä syystä myönnettävä ateriatuki on maksimissaan 3,50 e/pv.

Tampereen kaupungin häiriötilanteen johtoryhmä päätti asiasta 26.3.2020. Harkinnanvarainen ateriakorvaus koskee Tredun ja Tampereen kaupungin lukioiden etäopiskelussa olevia perustutkinto-opiskelijoita. Harkinnanvarainen ateriakorvaus erityisestä syystä ei koske ammattitutkintoa (at) tai erikoisammattitutkintoja (eat) opiskelevia.

Tredun perustutkinto-opiskelijat, jotka poikkeustilanteen vuoksi etäopiskelevat, voivat hakea ateriatukea opiskelijan näkymässä Wilmassa: Hakemukset ja päätökset –sivu > Uusi hakemus > 2020: Ateriakorvaus.

Lomakkeessa on erillinen kenttä perusteluille, joiden pohjalta tuki myönnetään.

Koulutuspäälliköt käsittelevät hakemukset, ja he myöntävät erityisistä syistä ateriatuet. Tuki maksetaan Wilmassa ilmoitetulle tilille.

Harkinnanvarainen ateriatuki erityisestä syystä on Tampereen kaupungin oma kädenojennus toisen asteen opiskelijoiden tueksi. Lainsäädäntö ei velvoita tukeen etäopintojen aikana.

Muihin tilanteisiin on omat hakulomakkeet

Ateriatukeen ovat oikeutettuja myös toimipisteissä pakottavasta syystä opiskelevat esim. näyttöjä suorittavat. Wilmassa on lomake ateriatukeen tätäkin tilannetta varten opiskelijan näkymässä. Hakemukset ja päätökset > Tee uusi hakemus > 2018: Ateriakorvauksen hakeminen, ei koulutussopimuksen ajalta

Koulutussopimuksella työpaikoilla opiskelevat ovat oikeutettuja ateriaan/ ateriakorvaukseen normaalitilanteessakin, poikkeustilanne ei muuta tätä asiaa. Työssäoppijat hakevat ateriakorvausta opettajien antamien ohjeiden mukaan opiskelijan näkymässä Wilmassa: Työpaikalla järjestettävä koulutus > tutkinnonosa > Lomakkeet > 2020: Ruokarahakorvaus opiskelijalle

Oppisopimusopiskelijat ovat määräaikaisessa työsuhteessa, he eivät ole oikeutettuja ateriakorvaukseen normaalitilanteessakaan.

Ulkoinen linkkiOpintotoimistot antavat lisätietoja opiskelijoille ja huoltajille Wilma-lomakkeista ja ateriakorvausten hakemisesta


Lisätietoja

Yleistietoa ateriakorvauksesta esim. medialle antaa (ma–pe klo 8–9)
Opintoasiainpäällikkö
Raija Möttönen
puhelin 050 344 2484