Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Suurin osa Tredun opiskelijoista valmistuu aikataulussa

Julkaistu 8.5.2020 11.31

Tredusta valmistuvien opiskelijoiden määrä näyttäisi pysyvän tämän kevään poikkeusoloissa lähes normaalilla tasolla. Valmistuvia opiskelijoita ohjaaville opettajille tehtiin 27.–30.4.2020 kysely, jolla selvitettiin opiskelijoiden valmistumisen mahdollista poikkeusolosuhteista johtuvaa viivästymistä. Kyselyyn vastasi 134 opettajaa, joilla on ohjattavanaan yhteensä 1573 valmistuvaa opiskelijaa.

Vastausten perusteella näistä noin 15 % (232 opiskelijalla) valmistuminen viivästyy poikkeusoloista johtuen. Tästä joukosta suurimmalla osalla (175 opiskelijalla) valmistuminen viivästyy yhdestä kolmeen kuukauteen. Poikkeusolot rajoituksineen vaikuttavat suoraan elinkeinoelämään, työllisyyteen ja tätä kautta työssäoppimiseen. Hakeutuminen jatko-opintoihin myös viivästyy. Kyselyn perusteella valtaosalla syynä valmistumisen viivästymiseen on työelämässä oppimisen keskeytyminen tai peruuntuminen.

- Tredun opettajat ovat suoriutuneet urakastaan vallitsevissa poikkeusoloissa loistavasti. Koko muu henkilöstö on myös antanut täyden tukensa opiskelujen edistämiseen. Vaikka tilanne tänä keväänä on ollut todella haastava ja ennen kaikkea epävarma, on myös valmistuvista opiskelijoista pidetty huolta niin hyvin kuin se on suinkin ollut mahdollista, ammatillisen koulutuksen johtaja Outi Kallioinen sanoo.